PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Ügyfelek fogadása az Adatátadó rendszeren keresztül – Könyvelő program


Partnertörzsünk segítségével vevőink és szállítóink adatait tarthatjuk nyilván. Ügyféltörzsünket nem csak a beállítások között és könyvelés közben bővíthetjük, a szoftver lehetőséget biztosít arra is, hogy partnereinket az Adatátadó rendszer segítségével is fogadhassuk.

Minden olyan partnert, akinek nevére bizonylatot állítottunk ki, (legyen ez akár pénztárbizonylat, számla, előlegszámla stb.) automatikusan átkerülhet a könyvelésbe, a bizonylatok feladásával egy időben.

Adatátadáskor három eset lehetséges, attól függően, hogy a bizonylaton rögzített partner rögzítve lett-e a könyvelés törzsében:

» a partner nem szerepel a könyvelés ügyféltörzsében,
» a partner pontos adatokkal megtalálható a könyvelés ügyféltörzsében,
» a partner rögzítve lett a könyvelés partnertörzsében, de adatai nem pontosak.

Ha a feladni kíávnt bizonylaton szereplő partner még nem szerepel a könyvelés ügyféltörzsében, a partnert átadhatjuk automatikusan, vagy kézileg is rögzíthetjük. Ha az automatikus átadás mellett döntünk, az adatátadás folyamán megjelenő párbeszédablakon keresztül rögzíthetjük új ügyfelünk, a Tétel létrehozása a célállományban ikonra kattintva, vagy az [Insert] billentyű használatával.

Amikor olyan partner bizonylatát adjuk át a könyvelésnek, akinek adatai a feladó és a fogadó programban megegyeznek (név, cím stb.), az Adatátadó rendszer automatikusan felismeri, hogy a bizonylat az adott ügyfélhez tartozik, így automatikusan rögzíti a kapcsolódó tételeket, nem kérdez rá a helyettesítő adatra.

Olyan eset is előfordulhat, hogy a feladó programban (számlázásban, házipénztárban stb.) és a fogadó programban (könyvelésben) csak néhány karakter eltérés van a bizonylaton feltüntetett ügyfél nevében, címében vagy egyéb adataiban. Ilyen esetben a helyettesítő adat listát lenyitva tudjuk kiválasztani, hogy mely partneren történjen az adatok könyvelése.

Ha kézileg vittük fel a partnert a könyvelésben, a kiválasztás előtt használjuk a Frissítés ikont, vagy az <F5> funkcióbillentyűt.

Olyan partner nem adható át a könyvelésbe, akinek nevén nincs bizonylat a feladni kívánt időszakban, őket kézi rögzítéssel vihetjük fel a könyvelésbe. A teljes partnertörzs átadására – ugyanezen okokból – nincs lehetőség.

Az ügyfélkezelés következő lépése:

Ügyfél törlése »


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések