LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Ügyfél paraméterezése, tulajdonságok beállítása – Könyvelő program


Partnertörzsünk segítségével vevőink és szállítóink adatait tarthatjuk nyilván. A Plusz programverzióban részletesen paraméterezhetjük partnereinket, a Light verzió szűkebb paraméterezési lehetőségeket kínál.

A képernyő alsó felében látható vevő és szállító választókapcsolók segítségével állíthatjuk be, hogy a rögzített partner vevőnk vagy szállítónk, esetleg mindkettő. Ezt a tulajdonságot mindenképpen javasolt aktiválni minden felvitt partnernél, mert ezek közül válogathatunk vevők és szállítók könyvelése közben, illetve ebből a törzsből adhatunk meg szűkítési feltételeket listáink lekérdezésekor.

Vevőinkhez, szállítóinkhoz egyedi főkönyvi számokat is beállíthatunk, ha esetleg számlatükrünkben partnerenként megbontottuk a 311-es és 454-es számlákat. Adott főkönyvi szám csak egy partnerhez állítható be, tehát ha pl. csak egy külföldi vásárlónk vagy szállítónk van, érdemes lehet hozzárendelni a külföldi követelések vagy a külföldi szállítók főkönyvi számot.

A változtatások az OK gombbal fogadhatóak el, a módosítások elvetéséhez használjuk a Mégse gombot.

Közösségen belüli beszerzéseink automatikusan könyvelhető, speciális áfáját csak olyan partnerre kérhetjük, akinek tulajdonságai között bejelöltük a Közösségen belüli ügyfél opciót. A hozzárendelés kölcsönös: közösségi áfát kizárólag közösségi ügyfélre könyvelhetünk és közösségi ügyfélre kizárólag közösségi áfás tételt rögzíthetünk.

Az A60-as bevallás adatainak lekérdezésénél segítségünkre lesz, ha az EU-adószámot kitöltjük azoknál a partnereknél, akikkel közösségen belüli értékesítést vagy beszerzést folytatunk. Ezeknél a partnereknél a normál adószám mezőbe is a közösségi adószámot írjuk.

Light programverzióban szűkített adattartalommal rögzíthetjük partnereinket.

Hasznos tipp: A szoftver minél hatékonyabb használata érdekében nem célszerű partnerenként különböző főkönyvi számokat megadni (a 311 és 454 esetlegesen terjengős alábontása megsokszorozhatja az adatrögzítéssel járó munkát). A partnerek főkönyvi számonkénti csoportosítása helyett segítséget nyújthat a vevő-szállító analitika, amely partnerenként mutatja a kintlévőségeket.

Az ügyfélkezelés következő lépése:

További műveletek az ügyféllistában »


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések