LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Milyen ügyfelek közül válogathatunk könyvelés közben? – Könyvelő program


Partnertörzsünk segítségével vevőink és szállítóink adatait tarthatjuk nyilván. A különböző programfunkciók használata, működése a partnereinkhez beállított tulajdonságoktól is függhet.

Vevői számláink könyvelése vevő naplóban történik. A napló kiválasztása után a program azokat az ügyfeleket kínálja fel kiválasztásra, akiknek tulajdonságai között aktiváltuk a Vevő opciót.

Szállítói számláinkat szállító naplóban könyveljük. A napló kiválasztása után a program azokat az ügyfeleket kínálja fel kiválasztásra, akiknek tulajdonságai között aktiváltuk a Szállító opciót.

Olyan partnerünk is lehet, aki vevőnk és szállítónk is egyszerre, így ugyanarra az ügyfélre kimenő és bejövő számlákat is kell majd rögzítenünk. A partnertörzsben egyidejűleg is aktiválhatjuk a Vevő és a Szállító opciókat. Ilyen esetben arra kell odafigyelni, ha valamely kimenő számlába szeretnénk beszámítani a partner bejövő számlájának összegét, technikai bankon keresztül könyvelhetjük a számlák kompenzációját.

Az analitikus nyilvántartás pontossága miatt nem javasolt (a folyószámla-rendezésben) közvetlenül összevezetni az ilyen számlákat, mivel külön a vevő- és külön a szállító-analitikán is meg kell jelenítenünk kompenzálni kívánt tételeket.

Közösségen belüli beszerzéseink automatikusan könyvelhető, speciális áfáját csak olyan partnerre kérhetjük, akinek tulajdonságai között bejelöltük a Közösségen belüli ügyfél opciót. A hozzárendelés kölcsönös: közösségi áfát kizárólag közösségi ügyfélre könyvelhetünk és közösségi ügyfélre kizárólag közösségi áfás tételt rögzíthetünk.

Ha olyan hibát tapasztalunk, hogy a szállító napló kiválasztását követően a szoftver közösségi áfás tétel rögzítését várja, érdemes lehet a partnertörzsben ellenőrizni, hogy az alapértelmezett főkönyvi számot (4541) nem állítottuk-e be véletlenül valamely közösségen belüli ügyfelünkhöz.

Az ügyfélkezelés következő lépése:

Könyvelés közben
hogy vihetünk fel új ügyfelet? »


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések