LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Ügyfél törlése – Könyvelő program


Partnertörzsünk segítségével vevőink és szállítóink adatait tarthatjuk nyilván. Megszűnt, feleslegessé vált partnereinket törölhetjük a rendszerből, de csak addig, amíg nem könyveltünk rájuk.

Ha év közben szűnik meg szerződésünk valamelyik céggel, de 2012-ben még számláztunk nekik, 2012-ből nem, csak a következő évtől kezdve tudjuk törölni őt a rendszerből. Év végén, amikor új adatbázis-évet rögzítünk a programba, az új évbe partnereinket is átvehetjük a többi törzsadattal együtt. Az új év létrehozását követően a Karbantartás / Cégváltás menüpont használatával léphetünk át az új évbe, itt megtaláljuk partnereinket, akiken (2013-ban) még nincs könyvelés.

Ügyfél törlése előtt nyissuk meg partnertörzsünket a Beállítások / Ügyfelek karbantartása menüpontból. Kattintsunk a törölni kívánt ügyfélre, majd nyomjuk meg a [Delete] gombot. Ügyfél törléséhez használhatjuk még az  Ügyfél törlése ikont, vagy a jobb egérgomb / Törlés lehetőséget.

A szoftver nem enged olyan partnert törölni, akinek nevén már van könyvelés, ha mégis ilyennel próbálkozunk, figyelmeztető üzenet jelenik meg.

Az ügyfélkezelés következő lépése:

Ügyfélegyesítés »


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések