LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Maradványérték változás rögzítése egyediként felvitt eszközre – Tárgyi eszköz program


Tárgyi eszközének maradványértéke ráaktiválással összefüggésben is változhat vagy előfordulhat olyan eset is, hogy korábban helytelenül lett megállapítva az eszköz maradványértéke, ilyen esetekben javasolt a Tranzakciók menü / Maradványérték változás menüpontjának használata.

Ugrás: Eszközcsoport maradványértékének változása »
Ugrás: Eszközcsoport egyedi (vagy néhány) tagjának maradványérték változása »

Ha valamely eszközének maradványértékét módosítani szeretné, kattintson a Tranzakciók menüre, majd válassza a Maradványérték változás menüpontot. Egyedileg rögzített eszköz esetén a Megnevezés sor végén lévő (Tallózás) ikonra kattintva választhatja ki az eszközt a listából. Az eszköz kiválasztását követően adja meg a tranzakció dátumát és az új maradványértéket, majd nyomja meg a Felvisz gombot. Ellenőrizheti, hogy a tranzakció bekerült az eszköz tételei közé. A tranzakció napján elszámolandó értékcsökkenést a szoftver két részre bontja, a tranzakció előtti napon elszámolja az addigi aktuális értékcsökkenést, majd a maradványérték változását követően még elszámolja a hiányzó egy napi értékcsökkenést. A műveletet a Mentés gomb megnyomásával véglegesítheti.

Figyelem! Ez a tranzakció csak a kiválasztott definíciót érinti! Ha a számviteli törvény szerinti ÉS a társasági adótörvény szerinti értékcsökkenési definícióra is rögzíteni szeretné a tranzakciót, a műveletet kétszer kell megismételnie, az eszköz neve mellett módosíthatja az értékcsökkenési definíciót.

A szoftver leírási kulcs változás tranzakcióját bemutató tárgyi eszköz kartont ide kattintva tekintheti meg.

Információ

Ez a bejegyzés programunk LIGHT és PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára is tartalmaz hasznos információkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések