LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Tranzakciók rögzítése, törlése – Általános leírás – Tárgyi eszköz program


A Tárgyi eszköz programban az eszközök rögzítését követően, utólagosan vihetőek fel az eszköz életében felmerülő tranzakciók. A tranzakciók részletes leírásához kattintson a szükséges tranzakció megnevezésére.

A Tárgyi eszköz programban többféle tranzakciót rögzíthet eszközeihez:

» terven felüli értékcsökkenés (LIGHT változatban is!),
» visszaírás,
» értékhelyesbítés,
» leaktiválás,
» ráaktiválás (LIGHT változatban is!),
» selejtezés (LIGHT változatban is!),
» kivezetés (LIGHT változatban is!),
» leírási kulcs változás,
» maradványérték változás (LIGHT változatban is!),
» átvezetés.

A tranzakció kiválasztása után háromféle lehetőséget biztosít a szoftver arra vonatkozóan, hogy milyen típusú eszközre szeretné rögzíteni a tranzakciót:

» egyediként felvitt eszközre,
» csoportosan* felvitt eszközökre,
» a csoportosan* felrögzített eszközök közül néhány kiválasztott eszközre.

Hasznos tipp: Szükség esetén – ha például több azonos nevű eszköze van állományában – az ’Eszköz adatok’ fülön tekintheti meg tárgyi eszközének tulajdonságait.

Abban az esetben, ha valamely eszközének – valamely korábban rögzített - tranzakcióját törölni szeretné a programból, a – rögzítéshez hasonlóan – a Tranzakciók menüből válassza ki a törölni kívánt tranzakciót, majd a megjelenő panelen (egyedileg rögzített eszköz esetén a Megnevezés sor végén lévő ) (Tallózás) ikonra, csoportos eszközre rögzített tranzakció törléséhez a Csoport sor végén lévő (Tallózás) ikonra kattintva vagy ha csoportosan rögzített eszközök közül nem mindegyik, csak néhány eszközről szeretné törölni a tranzakciót, a  Megnevezés sor végén lévő (Tallózás) ikonra kattintva  választhatja ki az eszközt a listából. A tranzakció törlését az Elvet gomb megnyomásával indíthatja el, ezt követően keresse meg a törlendő tranzakciót, kattintson rá egyszer bal egérgombbal, majd nyomja meg a Töröl gombot. A tranzakció törlését a Mentés gomb megnyomásával véglegesítheti.

 

Információ

Ez a bejegyzés programunk LIGHT és PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára is tartalmaz hasznos információkat. A bejegyzésben bemutatott tranzakciók teljes mennyiségben a szoftver PLUSZ változatában érhetőek el, LIGHT termék használata esetén kevesebb tranzakció rögzíthető.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések