LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Ráaktiválás tranzakció rögzítése egyediként felvitt eszközre – Tárgyi eszköz program


Ha cége valamely tárgyi eszközéhez újabb kiegészítőt vásárol és ezáltal az eszköz bruttó értéke nő, akkor az így keletkező értéknövekedést a ráaktiválásként vezetheti fel a kartonra. A Tárgyi eszköz program figyelembe veszi a ráaktiválásokat és – természetesen – azok összegei után is automatikusan számolja az értékcsökkenést.

Könyvelési lépések:

» T 12-15 Tárgyi eszközök - K 161 Befejezetlen beruházások

Ugrás: Eszközcsoport ráaktiválása »
Ugrás: Eszközcsoport egyedi (vagy néhány) tagjának ráaktiválása »

Ha valamely eszközének kartonjára ráaktiválást szeretne felvezetni, kattintson a Tranzakciók menüre, majd válassza a Ráaktiválás menüpontot. Egyedileg rögzített eszköz esetén a Megnevezés sor végén lévő (Tallózás) ikonra kattintva választhatja ki az eszközt a listából. Az eszköz kiválasztását követően adja meg a tranzakció dátumát és az összegét, majd nyomja meg a Felvisz gombot. Ellenőrizheti, hogy a tranzakció bekerült az eszköz tételei közé. A tranzakció napján elszámolandó értékcsökkenést a szoftver két részre bontja, a tranzakció előtti napon elszámolja az addigi aktuális értékcsökkenést, majd a ráaktiválást követően még elszámolja a hiányzó egy napi értékcsökkenést. A műveletet a Mentés gomb megnyomásával véglegesítheti.

A szoftver ráaktiválás tranzakcióját bemutató tárgyi eszköz kartont ide kattintva tekintheti meg, az adatátadás során keletkező könyvelési tétel kontírlapját itt találja.

Információ

Ez a bejegyzés programunk LIGHT és PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára is tartalmaz hasznos információkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések