PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Leaktiválás tranzakció rögzítése egyediként felvitt eszközre – Tárgyi eszköz program


Tárgyi eszközeinek bruttó értékét – szükség esetén – csökkenheti a szoftver Tranzakciók menü / Leaktiválás menüpontjának használatával. A program figyelembe veszi a leaktiválásokat és – természetesen – azok összegeinek függvényében számolja az értékcsökkenést.

Könyvelési lépések:

» T 161 Befejezetlen beruházások – K 12-15 Tárgyi eszközök

Ugrás: Eszközcsoport leaktiválása »
Ugrás: Eszközcsoport egyedi (vagy néhány) tagjának leaktiválása »

Ha valamely eszközének kartonjára leaktiválást szeretne felvezetni, kattintson a Tranzakciók menüre, majd válassza a Leaktiválás menüpontot. Egyedileg rögzített eszköz esetén a Megnevezés sor végén lévő (Tallózás) ikonra kattintva választhatja ki az eszközt a listából. Az eszköz kiválasztását követően adja meg a tranzakció dátumát és az összegét, majd nyomja meg a Felvisz gombot. Ellenőrizheti, hogy a tranzakció bekerült az eszköz tételei közé. A tranzakció napján elszámolandó értékcsökkenést a szoftver két részre bontja, a tranzakció előtti napon elszámolja az addigi aktuális értékcsökkenést, majd a leaktiválást követően még elszámolja a hiányzó egy napi értékcsökkenést. A műveletet a Mentés gomb megnyomásával véglegesítheti.

A szoftver leaktiválás tranzakcióját bemutató tárgyi eszköz kartont ide kattintva tekintheti meg, az adatátadás során keletkező könyvelési tétel kontírlapját itt találja.

Információ

A leaktiválás tranzakció szoftverünk LIGHT változatában nem érhető el, ez a bejegyzés programunk PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára tartalmaz hasznos információkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések