LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Kipontozások hatása az évnyitásra – Könyvelő program


Számláink rendezettsége érdekében célszerű kipontozással megjelölnünk, hogy melyik kiegyenlítés melyik számlához tartozik.

Az automatikusan futtatott évnyitás figyelembe veszi a számlák kiegyenlítettségét, korábbi kipontozásait. A szoftver csak azokat a számlákat nyitja meg az új évben, amelyek az előző évben nem lettek 100%-ban kiegyenlítve és kipontozva.

Részleges kiegyenlítések esetén számláink eredeti bruttó értéke a nyitó naplóban kerül megnyitásra, a hozzájuk kapcsolódó részkiegyenlítések a nyitó pénzügyi naplóban könyvelődnek. Ha ezek a tételek az előző pénzügyi évben össze lettek pontozva, az új évben is automatikusan összepontozásra kerülnek. Ellenkező esetben a Könyvelés / Automata kipontozás programfunkció használatával rendezhetjük legegyszerűbben számláinkat. Az előző pénzügyi évben futtatott automata kipontozás nem lesz hatással az újévi kipontozásokra, ezért mindkét évben célszerű lehet lefuttatni a funkciót.

A kipontozás hiánya szükségtelen tételek megnyitását is okozhatja. Olyan esetben például, ha az előző pénzügyi évben egy stornó számlát nem rendeltünk hozzá az eredeti számlához, két, ellentétes előjelű tétel jelenik meg a nyitó naplóban. Két nyitó naplóban könyvelt tételt egymással közvetlenül nem pontozhatunk össze, ilyen esetben technikai bank naplón vezethetjük össze számláinkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések