LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Zárás, nyitás törlése és újranyitás (évzárás visszanyitása) – Könyvelő program


A zárás és nyitás folyamata – felmerülő igény esetén – megismételhető. A záró és nyitó tételeinket törölnünk kell a duplázódás elkerülése érdekében. A tételek törlése előtt javasolt adatmentést készíteni.

Töröljük az előző év záró naplójának tételeit.

Töröljük az aktuális év nyitó naplójának tételeit.

Töröljük az aktuális év nyitó pü. naplójának tételeit.

Töröljük az aktuális év vegyes naplójából elszámolási időszakos áfa-tételeit. Ha az elszámolási időszakos számlák beállításánál eltérő főkönyvi számot adtunk meg az évnyitás utáni átvezetéshez, ezt a főkönyvi számot beszűrve egyszerűen törölhetjük tételeinket.

A tételek törlése után futtassuk újra a nyitást. Nyitó naplóhoz kapcsolódó banki, pénztári kipontozásaink automatikus rögzítéséhez használjuk az Automata kipontozás funkciót.

A szoftver a nyitó pénzügyi naplóban nyitja a számlával össze nem rendelt (technikailag rendezetlen) kiegyenlítéseket. A nyitást követően olyan banki vagy pénztári tételek jelennek majd meg ebben a naplóban, amelyeknek számla oldala és kiegyenlítése is rögzítve lett az előző évben, de a folyószámla-rendezés programfunkcióval nem lettek összekapcsolva. Ebben a naplóban könyvelődnek továbbá az előző évi számlákhoz kapcsolódó esetleges részkiegyenlítések is. A korábbi részkiegyenlítéseket a szoftver automatikusan összerendeli a nyitó bizonylatokkal. A nyitó pénzügyi tételeket tartalmazó naplót a szoftver A karakterrel jelöli.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések