- Kulcs-Könyvelés Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ -

Kipontozások hatása az évnyitásra – Könyvelő program

Közzétette: Admin az alábbi csoportokban: Csak a folyószámla analitika nyitása,Folyószámla-rendezés,Kettős könyvelés,Könyvelés,LIGHT,Nyitás,PLUSZ,Teljes nyitás indítása,Zárás és nyitás

Kérjük, gondoljon a környezet védelmére,
mielőtt kinyomtatja ezt az oldalt.




Számláink rendezettsége érdekében célszerű kipontozással [1] megjelölnünk, hogy melyik kiegyenlítés melyik számlához tartozik.

Az automatikusan futtatott évnyitás [2] figyelembe veszi a számlák kiegyenlítettségét, korábbi kipontozásait. A szoftver csak azokat a számlákat nyitja meg az új évben, amelyek az előző évben nem lettek 100%-ban kiegyenlítve és kipontozva.

Részleges kiegyenlítések esetén számláink eredeti bruttó értéke a nyitó naplóban kerül megnyitásra, a hozzájuk kapcsolódó részkiegyenlítések a nyitó pénzügyi naplóban könyvelődnek. Ha ezek a tételek az előző pénzügyi évben össze lettek pontozva, az új évben is automatikusan összepontozásra kerülnek. Ellenkező esetben a Könyvelés / Automata kipontozás [3] programfunkció használatával rendezhetjük legegyszerűbben számláinkat. Az előző pénzügyi évben futtatott automata kipontozás nem lesz hatással az újévi kipontozásokra, ezért mindkét évben célszerű lehet lefuttatni a funkciót.

A kipontozás hiánya szükségtelen tételek megnyitását is okozhatja. Olyan esetben például, ha az előző pénzügyi évben egy stornó számlát nem rendeltünk hozzá az eredeti számlához, két, ellentétes előjelű tétel jelenik meg a nyitó naplóban. Két nyitó naplóban könyvelt tételt egymással közvetlenül nem pontozhatunk össze, ilyen esetben technikai bank [4] naplón vezethetjük össze [5] számláinkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


A cikk a Kulcs-Könyvelés Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ Tudásbázisban olvasható.

A cikk elérhető az https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/15148/kipontozasok-hatasa-az-evnyitasra-konyvelo-program/ címen.

URLs in this post:

[1] kipontozással: http://www.kulcs-soft.hu/blog/konyvelo-programok/?p=2727

[2] évnyitás: http://www.kulcs-soft.hu/blog/konyvelo-programok/?s=szamlak-nyitasa

[3] Automata kipontozás: http://www.kulcs-soft.hu/blog/konyvelo-programok/?p=8438

[4] technikai bank: http://www.kulcs-soft.hu/blog/konyvelo-programok/?p=15036

[5] vezethetjük össze: http://www.kulcs-soft.hu/blog/konyvelo-programok/?p=15052

Copyright © 2012 Könyveléshez kapcsolódó szoftverek. Minden jog fenntartva.