Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2012. április – Adatátadó rendszer


Megjelent!

Kulcs-Adatátadó frissítés

2012. május 2.

Változások a Kulcs-Ügyvitel -> Kulcs-Könyvelés feladásban

Az új verziótól a Kulcs-Ügyvitelből érkező könyvelési feladások csomagként kerülnek rögzítésre a Kulcs-Könyvelés programban. A feladási állomány beolvasásakor megjelenő Tételek listájában a megszokottól eltérően nem számlák, hanem előkontírozott könyvelési bizonylatok adatait láthatjuk.

A feladás módja annyiban különbözik az előzőektől, hogy a csomagban szereplő bizonylatok feladása csak egyszerre történhet meg, azaz nincs lehetőség arra, hogy bizonyos tételeket kihagyjunk a feladásból. A rendszer ezáltal igyekszik biztosítani, hogy a forrás adatbázis és a Kulcs-Könyvelés bizonylatai ne térjenek el egymástól.

Változások az előleg főkönyvi számok kezelésében

Az előleget tartalmazó adatátadás folyamán eddig egy technikai bankot kellett létrehoznunk erre a célra. A változás részletes leírását a Kulcs-Könyvelés 2012. áprilisi verziótájékoztatója tartalmazza.

Új beállítás a Kulcs-Könyvelésben: előlegszámla árfolyam különbözet

Az eltérő árfolyamú számlán szereplő devizás előlegszámla felhasználásakor áfa árfolyamkülönbözet keletkezik, melyet a 2012. áprilisi verziótól a Kulcs-Adatátadó automatikusan könyvel. Az előlegszámla árfolyamkülönbözet főkönyvi szám beállításáról a Kulcs-Könyvelés 2012. áprilisi verziótájékoztatójában olvashatunk részletesen.

Megjegyzés: A Kulcs-Programok közti adatátadást minden esetben a legfrissebb verziójú programok között támogatjuk, ezért mindenképp javasoljuk, hogy telepítse az új verziójú Adatátadót.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések