Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2011. március – Adatátadó rendszer


Megjelent!

Kulcs-Adatátadó frissítés

2011. március 17.

Bér feladási lista exportálása

A Kulcs-Adatátadó 2011. márciusi verziójában megújult formában (bővített adattartalommal) érhető el a részletes bér feladási lista, mely segítségével ellenőrizhetjük, hogy a tételek listájában szereplő sorok mely szabályok alapján álltak össze. A funkció Kulcs-Bér 2011 – Kulcs-Könyvelés feladás esetén a Tételek listájában a Művelet\Bér feladási lista exportálása menüpontból érhető el.

Megjegyzés:

A létrejött export állomány a szokásos módon Microsoft Excel programmal nyitható meg.

Fordítottan adózó vevői számlák feladása

A Kulcs-Számla illetve Kulcs-Készlet programból fogadott fordítottan adózó vevői számlák eddig nem szerepeltek a Kulcs-Könyvelés programban az áfa analitikán.

Mint azt tudjuk, ebben az esetben valóban nem keletkezik áfa fizetési kötelezettség, viszont a bevallásban szerepeltetni kell ezeket a számlákat, ezért több Ügyfelünk kérésére ezentúl ezek a számlák 0%-os áfa kulccsal kerülnek könyvelésre.

Szakértőnk tippje:

Érdemes a Kulcs-Könyvelés Áfa törzsében a Kimenő áfa kulcsok között felvenni egy 0%-os technikai áfa kulcsot, és az átadáskor megjelenő Áfa egyeztető ablakban ezt megadni, így az áfa listán egyértelműen elkülönülnek ezek a számlák.

Megjegyzés:

A Kulcs-Programok közti adatátadást minden esetben a legfrissebb verziójú programok között támogatjuk, ezért mindenképp javasoljuk, hogy telepítse az új verziójú Adatátadót.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések