LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2011. május – Tárgyi eszköz program


Megjelent!

Kulcs-Tárgyi frissítés

2011. május 3.

Változások a fejlesztési tartalék kezelésében

A Kulcs-Tárgyi 2011. májusi verziójában alapvető változások jelentek meg a fejlesztési tartalék felhasználásában. A legfontosabb módosítás szerint ezentúl beállítható, hogy a fejlesztési tartalékot az eszközök aktiválásakor egy összegben vagy az eddig megszokott módon a leírási kulcs szerinti ütemben használjuk fel. A beállítást a Karbantartás\Beállítások ablakon, a Cégfüggő beállítások\Egyéb lapon végezhetjük el.

Megjegyzés:

Az új verzió telepítése után a program alapértelmezés szerint az új elszámolási mód szerint működik új eszközök rögzítése esetén, de természetesen a már meglévő eszközöket nem módosítja.

Ráaktiválás fejlesztési tartalék terhére

Több Ügyfelünk kérésére tettük lehetővé, hogy a ráaktiválás napjára – legfeljebb a ráaktiválás összegéig terjedő mértékben – fejlesztési tartalék is rögzíthető az eszközre. Az így felvitt fejlesztési tartalék az eszköz nettó értékét csökkenti és a tranzakció időpontjában egy összegben kerül elszámolásra. Tekintse meg példakartonunkat!

Átvezetett eszközök az értékcsökkenési listán

Az új verzióban a főkönyvi számra csoportosított értékcsökkenési listán a lekért időszakban átvezetett eszközök már nem az Aktuális főkönyvi számon jelennek meg, hanem a lekért időszakban érvényes főkönyvi számokhoz külön-külön értékcsökkenési sor tartozik. Például egy 2010.03.30-án a 125-ről 124-re átvezetett eszköz a 2010-es évre lekért értékcsökkenési listán így látható (a lista megtekintéséhez kattintson a hivatkozásra).

Eszközlista kezelése

Ebben a verzióban egy új beállítási lehetőség jelent meg, melynek segítségével Ügyfeleink megadhatják, hogy az eszközlista megjelenésekor a teljes eszközállományt szeretnék-e megjeleníteni, vagy előbb a szűrőablak jelenjen meg. Ez a fejlesztés különösen nagy eszközállománnyal rendelkező Ügyfeleink számára lehet hasznos, mivel náluk a teljes lista megjelenítése már időt vehet igénybe.

Információ

Ez a bejegyzés programunk LIGHT és PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára is tartalmaz hasznos információkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések