LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2010. február – Tárgyi eszköz program


Megjelent!

Kulcs-Tárgyi frissítés

2010. március 1.

Új tranzakciók: inaktiválás és újraaktiválás

Kulcs-Tárgyi programunk 2010. februári verziója új funkciókkal bővült.

Ügyfeleink kérésére bevezettük az inaktiválás és újraaktiválás tranzakciókat, melyekkel az értékcsökkenés szüneteltetését tettük lehetővé.Bizonyos esetekben tárgyi eszközünk állományban van, de nem használják, ezért szünetel az amortizáció. Ilyenkor használhatjuk az inaktiválás tranzakciót, melynek következtében az eszköz „alvó” állapotba kerül, az adatait nem módosíthatjuk, nem vihetünk fel rá tranzakciókat sem, kivéve az újraaktiválást, mellyel az eszközt ismét aktív állapotba helyezzük.

Inaktiválás

A funkció a Tranzakciók menü / Inaktiválás menüponttal indítható.

Inaktiválni csak aktív állapotú eszközt lehet. Az eszköz értékcsökkenése inaktív állapotban szünetel, ezt az eszköz kartonján láthatjuk. Inaktív állapotban csak az újraaktiválás tranzakció rögzíthető az eszközhöz, minden egyéb tranzakció felviteléhez előbb az eszköz újraaktiválása szükséges.

Újraaktiválás

A funkció a Tranzakciók menü / Újraaktiválás menüponttal indítható.Újraaktiválni csak inaktív állapotú eszközt lehet, az újraaktiválás eredményeképpen az eszköz értékcsökkenése az újraaktiválás napjával folytatódik. A kartonon látható, hogy az eszköz kifutásának dátuma az inaktív időszak hosszának megfelelően későbbre tolódik, tehát ha egy hónapig volt inaktív az eszköz, akkor az eredeti kifutás napja egy hónappal későbbre kerül.

Új kimutatás:
Maradványértékkel rendelkező eszközök listája

A februári verzióban – szintén Ügyfeleink kérésére – megvalósítottuk az eszközlista egy speciális szűrési lehetőségét: külön lekérdezhetjük a maradványértékes illetve a maradványértékkel nem rendelkező eszközök listáját. A maradványértékkel rendelkező eszközök listája a Nyilvántartás menü / Eszközök panelről érhető el, egy konkrét definíció kiválasztásával és a Maradványértékes eszközök jelölőnégyzet bekapcsolásával.

A megjelenő lista csak azokat az eszközöket tartalmazza, melyek a lekérdezés pillanatában maradványértékkel rendelkeznek, függetlenül attól, hogy ezt aktiváláskor vagy a Maradványérték változtatása tranzakcióval rögzítettük.

MS SQL 2005 támogatás

A 2010. februári verziótól kezdve teljes telepítőink Microsoft SQL 2005 SP2 adatbázismotort telepítenek.A váltásnak köszönhetően még modernebb és még biztonságosabb adatbázismotorra bízhatja fontos adatait. További érv a váltás mellett, hogy a Microsoft SQL 2005 már kompatibilis az újabb operációs rendszerekkel is (pl. Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows 7).
Információ Ez a bejegyzés programunk LIGHT és PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára is tartalmaz hasznos információkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések