Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Évzárás-évnyitás – Egyszerűsített könyvelő program (EVA)


Az Egyszerűsített (EVA) könyvelő programmal automatikusan lezárhatja előző évi könyvelését, valamint automatikusan megnyithatja az új évi nyilvántartást. Az évzárás-évnyitás programfunkciók futtatása előtt vigye fel a programba az új évet.

Az új év rögzítése után a lezárni kívánt évből (pl. 2011) futtathatja a Karbantartás menü / Évzárás programfunkciót. Az évzárás programfunkció célja, hogy automatikusan vigye fel a könyvelésbe azokat a tételeket, amelyek a megfelelő rovatokban a forgalom-adatokkal történő összesítés után nullás végű oszlopokat adnak eredményül.

Ezt követően a Karbantartás / Cégváltással lépjen át a megnyitni kívánt (pl. 2012-es) évbe, válassza a Karbantartás menü / Évnyitás menüpontot, majd a program megerősítő kérdésére válaszolva, az előző év alapján nyissa meg az új évet.

Az évnyitást kérheti részleg- és munkaszám szerinti bontásban, szükség esetén a művelet indítását megelőzően pipálhatja be az erre vonatkozó opciót. Nagyon fontos, ez a programfunkció csak abban az esetben futtatható le hibaüzenet nélkül, ha az új adatbázis-év rögzítésekor a törzsadatok átvétele is megtörtént. Az évnyitás az OK gomb lenyomásával indítható.

Évnyitás az Egyszerűsített (EVA) könyvelő programban

Az évnyitás programfunkció a banki/pénztári bevételeket és kiadásokat is átgöngyöli az új évre, így a különböző bankok/pénztárak nyitás utáni egyenlege fogja tartalmazni az aktuális nyitó értékeket. A bevételeket, kiadásokat, valamint az egyszerűsített vállalkozói adóhoz (EVA-hoz) kapcsolódó oszlopokat a szoftver évnyitáskor automatikusan nullázza.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések