LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2012. április – Könyvelő program


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2012. május 2.

Mérleg fedlap

Az éves bevallási időszakra tekintettel a Kulcs-Könyvelés 2012. áprilisi verziójában egy új funkciót vezettünk be, mellyel a mérleg-, és eredmény-kimutatások fedlapján helyezhetünk el egyedi információkat. A funkció a Zárás és nyitás / Beállítások menüpontban érhető el:

Bármely kimutatást kiválasztva a jobb oldalon látható Fedlap fülön adhatjuk meg azt a formázott szöveget, melyet fel szeretnénk tüntetni.

Kulcs-Ügyvitelből fogadott bizonylatok beállítása

Az áprilisi verzióban a Kulcs-Ügyvitelből a már feladott bizonylatok módosításáról is érkezhet információ. Csak beállítás kérdése, hogy a Kulcs-Adatátadó ezt az információt továbbítja-e a Kulcs-Könyvelésnek vagy sem. Ezt a beállítást az új típusú feladás megkezdése előtt mindenképp el kell végezni a Beállítások / Alapbeállítások / Egyéb lapon:

Figyelem! Ha az automatikus fogadás mellett dönt, akkor a Kulcs-Ügyvitelből fogadott, majd ott módosított bizonylatokat kérdés nélkül törli és újra rögzíti a feladás. Tehát ha a fogadott bizonylatok a Könyvelésben időközben változtak (pl.: részleg-, munkaszámonként bontásra kerültek), akkor ezek a változások elvesznek.

A funkció működéséről bővebben itt olvashat »

Kulcs-Ügyvitelből fogadott csomagok

Az új verziótól a Kulcs-Ügyvitelből érkező könyvelési feladások csomagként kerülnek rögzítésre a Kulcs-Könyvelés programban. A fogadott csomagok megtekintése a Karbantartás / Kulcs-Ügyvitelből fogadott csomagok megtekintése menüpontban lehetséges. Alapértelmezett nézetben a listában dátum szerint csökkenő sorrendben jelennek meg a csomagok:

A csomagos feladás egyik nagy előnye, hogy a feladási csomaghoz tartozó bizonylatokat egyben tudjuk kezelni. Lehetőségünk van a csomag törlésére (Csomag menü / Törlés funkció), melynek eredményeképpen a csomaggal rögzített könyvelési tételek is törlésre kerülnek, így a későbbiekben a csomagot újból feladhatjuk a már javított adatokkal. A Könyvelés / Módosítás ablakban szűrhetünk is a kívánt csomag(ok)ra:

A funkció működéséről bővebben itt olvashat »

Változások az előleg főkönyvi számok kezelésében

Az előleget tartalmazó adatátadás folyamán eddig egy technikai bankot kellett létrehoznunk erre a célra. Az új verzióban már tetszőleges főkönyvi számot is kiválaszthatunk erre a célra. A Beállítások / Alapbeállítások / Áfa lapon adhatjuk meg a kapott előleg ellenszámla főkönyvi számot:

Megjegyzés: Megadhatunk alábontott főkönyvi számot is, ebben az esetben a feladásnál választanunk kell az alábontások közül.

Új beállítás: előlegszámla árfolyam különbözet

Az eltérő árfolyamú számlán szereplő devizás előlegszámla felhasználásakor áfa árfolyam-különbözet keletkezik, melyet a 2012. áprilisi verziótól a Kulcs-Adatátadó automatikusan könyvel. Erre a célre új árfolyam különbözet beállítást vezettünk be:

Információ Ez a bejegyzés programunk LIGHT és PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára is tartalmaz hasznos információkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések