LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2011. április – Könyvelő program


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2011. április 20.

Távoli segítségnyújtás még egyszerűbben

Már eddig is sok Ügyfelünk volt elégedett Távoli segítségnyújtás szolgáltatásunkkal, mivel ügyfélszolgálatunk ez által könnyen és gyorsan megoldhatja az esetlegesen felmerülő informatikai problémákat, illetve választ adhat a program használatával kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

2011 márciusától a távoli segítségnyújtás még egyszerűbben igénybe vehető, mivel ez a funkció a Kulcs-Soft programok részeként a Súgó\Távsegítség igénylése menüpontból érhető el.

Új lekérdezési lehetőségek az Áfa listán

A Kulcs-Könyvelés új verziójában lezárt időszakra szűréskor az „Előző évekkel” bejelölése és az időszak megadásával már nem csak egy, hanem több egymást követő áfa zárási időszakra is egyidejűleg lekérhetjük az Áfa listát.

Számlák teljesítettsége az Áfa listán

Ahogy azt Ügyfeleink már megszokhatták, a szállítói Áfa listán az Előző évekkel opció bekapcsolásának hatására az adatbázis évtől függetlenül megjelennek a megadott időszakra eső számlák. Ekkor – az esetleges duplikációk elkerülése érdekében – a következő évre átnyitott számlák mindig csak az eredeti adatbázis évben jelennek meg. A problémát azok a számlák jelentik, melyeket átnyitás után egyenlítenek ki, mivel ezek eddig csak a kiegyenlítés évében jelentek meg kiegyenlítettként. A 2011. márciusi fejlesztés lényege, hogy ezen túl az Áfa listán az eredeti számlánál a mindenkor helyes Fizetési dátum jelenik meg, amennyiben az Előző évekkel opciót bekapcsoljuk és a megfelelő időszakot adjuk meg. Tehát ha például a 2010-es évben van egy S-22-es szállítói bizonylatunk, mely átnyitáskor N-1-es nyitó naplóban kerül könyvelésre, és ha ezt kiegyenlítjük 2011-ben, majd lekérjük az áfa listát a 2010-es évben, akkor természetesen ez a számla kiegyenlítetlenként szerepel az Áfa listán, miközben 2011-ben az N-1 kiegyenlítettként. Viszont ha egyidejűleg kérjük le a két évet az Előző évekkel opció bejelölésével, akkor már az S-22-es bizonylatnál az N-1 bizonylathoz következő évben rögzített kiegyenlítés dátumát láthatjuk, az N-1 bizonylatot magát pedig nem. Természetesen az így megállapított fizetési dátum alapján működik a kifizetett/kifizetetlen tételekre szűrés is.

Információ Ez a bejegyzés programunk LIGHT és PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára is tartalmaz hasznos információkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések