LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2011. január – Könyvelő program


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2011. január 31.

A 1165-ös nyomtatvány kitöltése

A Kulcs-Könyvelés 2011. januári verziója már a NAV által kötelezően előírt 1165-ös nyomtatvány kezelését is tartalmazza.
Az elektronikus ÁFA-bevalláshoz szükséges adatokat a program előre megadott szempontok alapján összesíti és az ÁNYK program által kezelt formátumban exportálja. A funkció a Karbantartás\Feladás az ÁNYK programnak\1165-ös nyomtatvány menüponttal indítható.

Mielőtt elkészítenénk a feladást, feltétlenül végezzük el a bevallani kívánt időszak Áfa zárását, mert a feladásban csak a lezárt bizonylatokon szereplő áfa alap és érték fog megjelenni.

Az Azonosítás és a Bank adatok lapon adhatjuk meg mindazon cégadatokat, melyek a nyomtatvány fedőlapján szerepelnek majd. Ezt csak egyszer kell beírnunk, az adatokat a program megjegyzi és a későbbiekben automatikusan felkínálja.

ÁFA gyűjtőt nem használó Ügyfeleink a Fizetendő/Levonható Áfa lapon kiválaszthatják a feladásban szerepeltetni kívánt ÁFA kulcsokat. Alapértelmezés szerint a program az összes ÁFA kulcsot feladja, ezen a lapon lehetőségünk van bizonyos kulcsokhoz tartozó ÁFA tételek kihagyását beállítani. Az Összegek előnézet lapon ellenőrizhetjük a bevallásban szereplő adatokat.

ÁFA gyűjtőket használó Ügyfeleink a Bevallás lapon megadhatják, hogy a feladást ÁFA gyűjtők vagy ÁFA kulcsok alapján szeretnék elvégezni. Amennyiben a kulcs szerinti feladást választja, akkor a program az előzőekben leírtak szerint működik.

ÁFA gyűjtők szerinti feladáskor az Összegek előnézet lapon az ÁFA gyűjtők beállításainak megfelelően jelennek meg a bevallásban szereplő összegek.

Mindkét esetben a lap alsó részén adhatjuk meg a feladás során elkészülő állomány helyét. Ezt az állományt kell az ÁNYK programba beimportálnunk a Szerviz\Egyedi importálás menüpontból indítva. Az importálás során a 1165-ös nyomtatványon kitöltésre kerülnek a megadott cégadatok és a számított összegek, így a bevallás már egyszerűen beadható az illetékes adóhatóságnak.

Megjegyzés:

Bankszámlanyitásra nem kötelezett Ügyfeleink számára fontos információ, hogy a korábbi évekhez képest a 1165-ös nyomtatványon a visszaigénylési cím formátuma megváltozott. A közterület neve, jellege, házszám adatokat ezen túl összevontan egy 24 hosszú mezőben adhatjuk meg. Ennek megfelelően a Kulcs-Könyvelés programban is korlátoztuk a mezőbe írható karakterek számát.

Információ Ez a bejegyzés programunk LIGHT és PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára is tartalmaz hasznos információkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések