Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2024. február – Egyszeres program


Megjelent!

Kulcs-Egyszeres frissítés

2024. február 05.


Elérhető a 2465-ös nyomtatvány kitöltése

A Kulcs-Egyszeres legújabb verziójával elérhetővé vált a 2465-ös nyomtatvány kitöltésének lehetősége.

Első lépésként a Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/Egyéb menüpontban ki kell választani a 2465-ös nyomtatványt. Amennyiben az új verzióval alapparaméterezett céget/vagy évet hozunk létre, akkor a 2024-es adatbázis évben automatikusan a 2465-ös nyomtatvány kerül kiválasztásra.

2465-ös nyomtatvány beállítása

A beállítást követően a Nyomtatvány sorok beállításainak átvétele gomb segítségével az előző évi (2365-ös nyomtatvány) nyomtatványnál használt ÁNYK- sorokat lehet átvenni az új 2465-ös nyomtatványhoz. Az átvétel után az Áfa-kulcsok beállításait ellenőrizni szükséges.

ÁNYK-sorok beállítása

A beállításokat követően a 2465-ös nyomtatvány kitöltéséhez le kell zárni az adott időszaki Áfa tételeket, a Könyvelés/Áfa zárás menüpontban. Áfa zárás nélkül az ÁNYK program felé a feladás nem végezhető el.

A bevallás a Karbantartás/Feladás az ÁNYK programnak/2465-ös nyomtatvány menüpontban készíthető el. A menüpontban az alapadatok megadása után ellenőrizni szükséges az Áfa kulcsok fülön, hogy minden áfa kulcs szerepel -e a Bevallásban szereplő Áfa kulcsok szekcióban amire történt könyvelés.

Bevallásban szereplő Áfa kulcsok

A 2465-ös nyomtatvány új bevallási sorokat is tartalmaz, melyek 2024. januárjától a napilapok (hetenként legalább négyszer megjelenő kiadványok) tekintetében használhatók. Az új bevallási sorok a szoftverben is bejelölhetőek, az ÁNYK programnak átadhatók.

  • 110 -  0 %-os kulcs alá tartozó értékesítés
  • 111 -  0 %-os kulcs alá tartozó belföldi termékbeszerzés, szolgáltatás után
  • 112 -  Közösségen belülről történő 0 %-os kulcs alá tartozó termékbeszerzés
  • 113 -  Közösségen belül az Áfa tv. 91. § (2) bek. szerinti ügylet esetén a beszerző termékértékesítés címén fizetendő 0 %-os mérték alá tartozó adóalap
  • 114 - 0 %-os mértékű termékimport

Új bevallás sorok

Elérhető a 24A60-as nyomtatvány kitöltése

Az új verzióval elérhetővé vált a 24A60-as nyomtatvány automatikus kitöltésének lehetősége.

A feladás előtt el kell végezni a bevallani kívánt Áfa időszak zárását a Könyvelés/Áfa zárás menüpontban. Áfa zárás nélkül az ÁNYK program felé a feladás nem végezhető el.

A 24A60-as nyomtatvány automatikus kitöltéséhez kapcsolódó részletes leírás ide kattintva érhető el.

Ügyféllista kezelése

Az Ügyfél listához kapcsolódóan már beállítható a Karbantartás/Beállítások/Felhasználófüggő beállítások/Kezelés menüpontban, hogy az Ügyfél lista megnyitásakor azonnal a teljes állomány jelenjen meg, vagy pedig előbb egy szűrőablak ugorjon fel.

Ügyféllista kezelése

Új funkció! – Ügyfél import a Kulcs-Egyszeresben

Az új funkció segítségével egyszerűen és gyorsan feltölthető a partnertörzs a Kulcs-Egyszeres szoftverbe. Az importálást a Törzsek/Ügyfelek/Ügyfél/Ügyfél import menüpontban lehet elvégezni, egy előre meghatározott formátumú Excel segítségével.

Az Ügyfél import minta állománya ide kattintva tölthető le.

A program figyeli, hogy az importálni kívánt ügyfél már szerepel-e az adatbázisban és üzenetet küld, hogy az ügyfél esetében szeretnénk-e elvégezni az importálást, vagy kihagyjuk:

Ügyfél duplikáció figyelmeztetés

Abban az esetben is érkezik figyelmeztető üzenet, ha az importálandó ügyfelek bizonyos adatai (Adószám, EU adószám, ügyfélkód) ismétlődnek a fájlban vagy pedig már az adatbázisban is megtalálhatók. Ebben az esetben az ismétlődő adatok kihagyásra kerülnek, de az importálás megtörténik.

Ismétlődő kódra figyelmeztető üzenet


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések