Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Közösségen belüli ügyletek – összesítő jelentés (A60 bevallás) – Kulcs-Egyszeres


Az A60-as bevallás automatikus kitöltése és a bevallást alátámasztó listázási lehetőség elérhető a Kulcs-Egyszeres programban.

Közösségen belüli ügyletek könyvelése:

Amennyiben az Egyszeres programban közösségen belüli ügyletről szeretnénk számlát rögzíteni, akkor ehhez egy új áfa kulcsot kell létrehozni a következő módon:

A Törzsek/Egyéb törzsek menüponton belül az Áfakulcsok fülön vigyünk fel egy új áfakulcsot és pipáljuk be rajta a Közösségi adózást.

Áfa-kulcs beállítás

Így az áfa analitikánk lekérdezésekor a kimenő és a bejövő áfa analitikán is megjelenik az erre az áfa kulcsra könyvelt tétel nettó értéke és a hozzá tartozó áfa összege is. A számla rögzítése közben megadhatjuk azt is, hogy melyik áfa bevallási időszakra kerüljön a lekönyvelt tétel.

Érdemes külön a termékre és a szolgáltatásra is létrehoznunk áfa kulcsokat, ugyanis a 65-ös bevallásban is külön sorokon kell szerepeltetnünk azokat. Az előző képünkön a közösségi termék beszerzésére láthat egy példát.

Fontos:

A közösségi adózásúnak jelölt áfa kulcsokat csak beszerzések könyvelésekor használhatjuk!

A bevallás helyes elkészítéséhez szükséges beállításokat a Karbantartás/Beállítások/A60-as bevallások menüponton belül lehet megtenni. Amennyiben szeretnénk ezt a funkciót használni, akkor pipáljuk be az „A60-as bevallás automatikus kitöltése” opciót. Majd a Beszerzés és az Értékesítés oldalon is ki kell választanunk azokat az áfakulcsokat amelyet a bevalláson szeretnénk megjeleníteni.

A60-as bevallás automatikus kitöltése

 

Közösségen belüli ügyletek – Összesítő jelentés lista

Ezzel a listával szeretnénk segíteni ügyfeleinket az A60-as bevallás egyszerű kitöltésében, valamint alátámasztható vele a Kulcs-Egyszeres programmal elkészült bevallás is.
A lista az Kimutatások/Közösségen belüli ügyletek – összesítő jelentés menüpontban található.

A lista lekérdezése előtt megadhatjuk a szűrőfeltételeket, illetve a beállítás módosítására is lehetőséget ad a program. Fontos, hogy az itt eszközölt módosítások hatással vannak az alapbeállításokra is.

Lista szűrőfeltételeinek megadása
1. kép, összesen: 3.

Lista szűrőfeltételeinek megadása

 

Bevallás elkészítése

A bevallás a Karbantartás/Feladás az ÁNYK programnak/18A60-as nyomtatvány menüponton belül elérhető. A Bevallás és Azonosítás fülön a cég adatait kell megadni, illetve a bevallást érintő időszakot kell megadni.

A Fizetendő- és Levonható Áfa fülön azok a beállítások jelennek meg amit az A60-as bevallás beállításainál adtunk meg. A beállítás módosítására a program itt is lehetőséget ad.

A60-as bevallás elkészítése

Az elkészült bevallást automatikusan elindíthatjuk az ÁNYK-ban, illetve előnézetben is megjeleníthetjük. Az OK opcióval a bevallás elkészül.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések