- Kulcs-Könyvelés Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ -

Verziótájékoztató, 2024. február – Egyszeres program

Közzétette: Admin az alábbi csoportokban: Egyszeres könyvelés,Nincs kategorizálva,Verziótájékoztató

Kérjük, gondoljon a környezet védelmére,
mielőtt kinyomtatja ezt az oldalt.




Megjelent!

Kulcs-Egyszeres frissítés

2024. február 05.


Elérhető a 2465-ös nyomtatvány kitöltése

A Kulcs-Egyszeres legújabb verziójával elérhetővé vált a 2465-ös nyomtatvány kitöltésének lehetősége.

Első lépésként a Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/Egyéb menüpontban ki kell választani a 2465-ös nyomtatványt. Amennyiben az új verzióval alapparaméterezett céget/vagy évet hozunk létre, akkor a 2024-es adatbázis évben automatikusan a 2465-ös nyomtatvány kerül kiválasztásra.

2465-ös nyomtatvány beállítása [1]

A beállítást követően a Nyomtatvány sorok beállításainak átvétele gomb segítségével az előző évi (2365-ös nyomtatvány) nyomtatványnál használt ÁNYK- sorokat lehet átvenni az új 2465-ös nyomtatványhoz. Az átvétel után az Áfa-kulcsok beállításait ellenőrizni szükséges.

ÁNYK-sorok beállítása [2]

A beállításokat követően a 2465-ös nyomtatvány kitöltéséhez le kell zárni az adott időszaki Áfa tételeket, a Könyvelés/Áfa zárás menüpontban. Áfa zárás nélkül az ÁNYK program felé a feladás nem végezhető el.

A bevallás a Karbantartás/Feladás az ÁNYK programnak/2465-ös nyomtatvány menüpontban készíthető el. A menüpontban az alapadatok megadása után ellenőrizni szükséges az Áfa kulcsok fülön, hogy minden áfa kulcs szerepel -e a Bevallásban szereplő Áfa kulcsok szekcióban amire történt könyvelés.

Bevallásban szereplő Áfa kulcsok [3]

A 2465-ös nyomtatvány új bevallási sorokat is tartalmaz, melyek 2024. januárjától a napilapok (hetenként legalább négyszer megjelenő kiadványok) tekintetében használhatók. Az új bevallási sorok a szoftverben is bejelölhetőek, az ÁNYK programnak átadhatók.

  • 110 -  0 %-os kulcs alá tartozó értékesítés
  • 111 -  0 %-os kulcs alá tartozó belföldi termékbeszerzés, szolgáltatás után
  • 112 -  Közösségen belülről történő 0 %-os kulcs alá tartozó termékbeszerzés
  • 113 -  Közösségen belül az Áfa tv. 91. § (2) bek. szerinti ügylet esetén a beszerző termékértékesítés címén fizetendő 0 %-os mérték alá tartozó adóalap
  • 114 - 0 %-os mértékű termékimport

Új bevallás sorok [4]

Elérhető a 24A60-as nyomtatvány kitöltése

Az új verzióval elérhetővé vált a 24A60-as nyomtatvány automatikus kitöltésének lehetősége.

A feladás előtt el kell végezni a bevallani kívánt Áfa időszak zárását a Könyvelés/Áfa zárás menüpontban. Áfa zárás nélkül az ÁNYK program felé a feladás nem végezhető el.

A 24A60-as nyomtatvány automatikus kitöltéséhez kapcsolódó részletes leírás ide kattintva érhető el. [5]

Ügyféllista kezelése

Az Ügyfél listához kapcsolódóan már beállítható a Karbantartás/Beállítások/Felhasználófüggő beállítások/Kezelés menüpontban, hogy az Ügyfél lista megnyitásakor azonnal a teljes állomány jelenjen meg, vagy pedig előbb egy szűrőablak ugorjon fel.

Ügyféllista kezelése [6]

Új funkció! – Ügyfél import a Kulcs-Egyszeresben

Az új funkció segítségével egyszerűen és gyorsan feltölthető a partnertörzs a Kulcs-Egyszeres szoftverbe. Az importálást a Törzsek/Ügyfelek/Ügyfél/Ügyfél import menüpontban lehet elvégezni, egy előre meghatározott formátumú Excel segítségével.

Az Ügyfél import minta állománya ide kattintva tölthető le. [7]

A program figyeli, hogy az importálni kívánt ügyfél már szerepel-e az adatbázisban és üzenetet küld, hogy az ügyfél esetében szeretnénk-e elvégezni az importálást, vagy kihagyjuk:

Ügyfél duplikáció figyelmeztetés [8]

Abban az esetben is érkezik figyelmeztető üzenet, ha az importálandó ügyfelek bizonyos adatai (Adószám, EU adószám, ügyfélkód) ismétlődnek a fájlban vagy pedig már az adatbázisban is megtalálhatók. Ebben az esetben az ismétlődő adatok kihagyásra kerülnek, de az importálás megtörténik.

Ismétlődő kódra figyelmeztető üzenet [9]


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


A cikk a Kulcs-Könyvelés Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ Tudásbázisban olvasható.

A cikk elérhető az https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/27017/uj-verzio-2024-februar-egyszeres-program/ címen.

URLs in this post:

[1] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2024/01/2465-ös-nyomtatvány-beállítása.jpg

[2] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2024/01/ÁNYK-sorok-beállítása.jpg

[3] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2024/01/Bevallásban-szereplő-Áfa-kulcsok.jpg

[4] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2024/01/Új-bevallás-sorok.jpg

[5] A 24A60-as nyomtatvány automatikus kitöltéséhez kapcsolódó részletes leírás ide kattintva érhető el.: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/19457/kozossegen-beluli-ugyletek-osszesito-jelentes-a60-bevallas-kulcs-egyszeres

[6] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2024/01/Ügyféllista-kezelése.jpg

[7] Az Ügyfél import minta állománya ide kattintva tölthető le.: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2024/02/Partner-import-minta_Kulcs-Egyszeres.xlsx

[8] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2024/01/Ügyfél-duplikáció-figyelmeztetés.jpg

[9] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2024/02/Ismétlődő-kódra-figyelmeztető-üzenet.jpg

Copyright © 2012 Könyveléshez kapcsolódó szoftverek. Minden jog fenntartva.