PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Leaktiválás tranzakció rögzítése csoportosan felvitt eszközökre – Tárgyi eszköz program


Tárgyi eszközeink bruttó értékét – szükség esetén – csökkenhetjük a Tranzakciók menü / Leaktiválás menüpontjának használatával. A szoftver a leaktiválások összegeinek függvényében számolja az értékcsökkenést.

Ugrás: Egyedileg rögzített eszköz leaktiválása »
Ugrás: Eszközcsoport egyedi (vagy néhány) tagjának leaktiválása »

Ha valamely eszközünk bruttó értékét leaktiválással szeretnénk csökkenteni, használjuk a Tranzakciók menü, majd válassza a Leaktiválás menüpontját.

» Ha a csoport MINDEN tagját le szeretnénk aktiválni, a CSOPORT sor végén található (Tallózás) ikonra kattintva választhatjuk ki az eszköz-csoportot a listából. Az eszköz-csoport kiválasztását követően adjuk meg a tranzakció dátumát és összegét, majd nyomjuk meg a Felvisz gombot. Ekkor már ellenőrizhetjük, hogy a tranzakció bekerült az eszköz-csoport tételei közé. A tranzakció napján elszámolandó értékcsökkenést a szoftver két részre bontja, a tranzakció előtti napon elszámolja az addigi aktuális értékcsökkenést, majd a tranzakció után még elszámolja a hiányzó egy napi értékcsökkenést. A műveletet a Mentés gomb megnyomásával véglegesíthetjük.
» Ha a csoport NÉHÁNY tagját szeretnénk leaktiválni, a MEGNEVEZÉS sor végén található (Tallózás) ikonra kattintva választhatunk ki egy eszközt a csoportból. Mivel az eszközök azonos névvel kerülnek be az adatbázisba, itt nyilvántartási szám vagy kód alapján választhatjuk ki legegyszerűbben a szükséges tárgyi eszközt. A tranzakció rögzítését követően az eszköz kikerül a csoportból, erről a program figyelmeztető üzenetet küld. A kiválasztást követően adjuk meg a tranzakció dátumát és összegét, majd nyomjuk meg a Felvisz gombot. A tranzakció napján elszámolandó értékcsökkenést a szoftver két részre bontja, a tranzakció előtti napon elszámolja az addigi aktuális értékcsökkenést, majd a tranzakció után még elszámolja a hiányzó egy napi értékcsökkenést. A műveletet a Mentés gomb megnyomásával véglegesíthetjük. Szükség esetén a csoport többi tagján is megismételhetjük a műveletet.  

Hasznos tipp: A Tárgyi eszköz program – alapértelmezésben – a csoportosan rögzített eszközöket együtt, csoportként kezeli, emiatt figyelmeztetést fog küldeni annak tényéről, hogy az eszköz kikerül a csoportból, így egyedi eszközként működik majd a továbbiakban.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések