LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2013. november – Könyvelő program


 

Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2013. november 27.

Mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámoló

Ez a fejlesztés azon Ügyfeleink munkáját könnyítheti meg, akik a 398/2012. (XII. 20.) Korm. rendelet szerinti mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámoló beadására kötelezettek.

A mikrogazdálkodói mérleg és a mikrogazdálkodói erendénykimutatás az éves- és az egyszerűsített éves beszámolóhoz hasonlóan használható, paraméterezhető.

Mikrogazdálkodói számlatükör

A mikrogazdálkodói számlatükör egy új, kényelmi funkcióként került a programba. Amennyiben törzsadatok átvétele nélkül hozzuk létre az Új évet vagy új céget, akkor a program automatikusan rákérdez, hogy az új céget/évet mikrogazdálkodói számlatükörrel hozza e létre, ezáltal Ügyfeleinket megkíméljük a számlatükör módosításának terhétől.

Amennyiben ezt az opciót választjuk, akkor a programban a 398/2012. (XII. 20.) Korm. rendelet 3. melléklete szerinti számlatükör fog alapértelmezetten megjelenni, valamint a mikrogazdálkodói beszámoló sémáink is alapparaméterezéssel lesz ellátva.

Bank naplóban áfa kalkulátor használata

Több Ügyfelünk kérésére a 2013. novemberi verziótól már nem csak pénztár, hanem bank naplóban is használható az áfa kalkulátor. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a Beállítások/Törzskarbantartások Napló menüpont alatt a kiválasztott bank naplóhoz az Áfa kalkulátor használata opciót beállítani.

Ennek eredményeképpen ebben a naplóban könyvelve – ha ellenoldalon nem adunk meg összeget -, akkor az összeg mező elhagyásakor Bank naplóban is felugrik az áfa kalkulátor és az így könyvelt tételek az áfa analitikán is megjelennek majd.

Deviza analitika: Áfa kulcs szűrés

Szintén Ügyfeleink kérésére építettünk be a deviza analitika listánkba egy új szűrési feltételt, mégpedig az áfa kulcs szűrési lehetőséget.

Ennek köszönhetően a deviza analitika lista oszlopai között is megjelennek ezek az információk a tételeinkről.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések