PLUSZ programfunkció, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Számlatükör átvétele – Kulcs-Könyvelésből Kulcs-Készlet (vagy -Számla) programba


A (Készlet és Számla vagy) Számlázó (PLUSZ) programban rögzített számláinkat egyszerűen feladhatjuk az Könyvelő (PLUSZ) programba, ezzel meggyorsítva kimenő és bejövő számláink könyvelését.

Ehhez elsőként a számlázó rendszert kell előkészítenünk az adatátadásra. A (Készlet és Számla vagy) Számlázó programban elsőként a Karbantartás menü / Beállítások menüpontjában, az Adatátadó rendszer fülön állíthatjuk be a szoftver Könyvelő programmal való kapcsolatát. Ebben a bejegyzésben a számlatükör importálási lehetőségeit részletezzük, az ügyfelek és/vagy a termékek főkönyvi számainak beállításával kapcsolatosan ezen az oldalon található részletes információ.

Fontos információ!

A bejegyzésben részletezett beállításokat a számlák kiállítása előtt kell aktiválni. Ha a beállítások aktiválása nem történt meg, az adatátadási folyamat során lesz lehetőségünk kiválasztani, hogy a Könyvelő programban milyen kontírozással szeretnénk könyvelni a számlaadatokat. Utólagos beállítás esetén a beállítást követően kiállítandó számlák már tartalmazni fogják az átadási tulajdonságokat.

Első lépésként kérjük le a számlatükröt a számlázó programból, a Karbantartás menü / Főkönyvi számok menüpontjának kiválasztásával. A számlatükör LIGHT programverzióban is elérhető, szabadon bővíthető.

Új főkönyvi számot az (Új) ikonra kattintva vihetünk fel. Ha a számlázó és a könyvelő program ugyanazon a számítógépen lett telepítve, a számlatükör egy lépésben importálható a Könyvelő programból. Ehhez első lépésként kérjük le a számlatükröt (Karbantartás menü / Főkönyvi számok menüpont), a Művelet menüből válasszuk az Importálás lehetőséget. A megjelenő panelen adhatjuk meg, hogy mely cég mely évéből szeretnénk átvenni a főkönyvi számokat, ezt követően kattintsunk az Indítás gombra.

Kérje le a számlatükröt a számlázó programból, a Karbantartás menü / Főkönyvi számok menüpontjának kiválasztásával. Új főkönyvi számot az Új ikonra kattintva vihet fel
1. kép, összesen: 5.

Kérje le a számlatükröt a számlázó programból, a Karbantartás menü / Főkönyvi számok menüpontjának kiválasztásával. Új főkönyvi számot az Új ikonra kattintva vihet fel

A számlatükör importálási lehetőség LIGHT programverzióban is elérhető, ha a számlázó program mellett (ugyanazon a számítógépen) Kulcs-Könyvelés is lett telepítve.

Az adatátadási folyamatot a Karbantartás menü / Adatátadó rendszer futtatása menüponttal indíthatjuk el. Az adatátadási ellenőrzés során előforduló figyelmeztetésekről, valamint azok jelentéseiről bővebben ezen az oldalon olvashat, a feladás menetéről pedig itt talál bővebb információt.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések