PLUSZ programfunkció, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Készlet és Számla (vagy Számlázó) és Házipénztár programok online kapcsolata – Adatátadó rendszer


A (Készlet és Számla PLUSZ vagy) Számlázó (PLUSZ) programban rögzített készpénzes számláit azonnal feladhatja a Házipénztár (PLUSZ) programba.

Ez azt jelenti, hogy a szükséges beállítások aktiválása után a számlázó szoftverbe felrögzített készpénzes számlák automatikusan átkerülnek a Házipénztár programba, pénztárbizonylatok formájában. Az adatátadás online jellegű, azonnali adatátadás történik a szoftverek között, utólagosan ezek az adatok nem adhatók fel a házipénztárba. Ha utólagos adatátadásra lenne szükség (esetleg mert korábban nem lett aktiválva a két program közötti adatátadás), a Házipénztár programban kézzel rögzítheti a hiányzó tételeket.

icon-tip1.gif

Hasznos tipp: amennyiben Önnek korábban már be volt állítva a két program közötti kapcsolat, a kiszolgálógépre vonatkozó beállításokat nem kell módosítania, csak a 2011-es adatbázis-év beállításokat kell átállítania 2012-re.

Indítsa el az Adatátadó rendszert, valamely szoftverének Karbantartás menüjéből / az Adatátadó rendszer futtatása menüpont választásával.

Válassza a Kulcs-Készlet (vagy a Kulcs-Számla) felad Kulcs-Házinak opciót. A Tovább » gomb megnyomása után adhatja meg, hogy a számlázó program mely cégéből / évéből szeretné feladni az adatokat, majd szintén a Tovább » gombra történő kattintás után választhatja ki, hogy a Házipénztár program mely cégébe / évébe / pénztárába szeretné feladni tételeit.

A pénztár-oldali cég és adatbázis-év választási lehetőség először inaktív lesz, csak a kapcsolat létrejöttét követően válik aktívvá. Ehhez pipálja be a Van kapcsolat a házipénztárral opciót. Ezt követően jelölje be a Távoli kiszolgáló használata lehetőséget is, majd az alatta megjelenő sorban adja meg a Házipénztár elérési útját: SZÁMÍTÓGÉPNÉV \ SQL2005. Ha egy számítógépen használja a szoftvereket, elegendő, ha pontot ír a számítógép nevének helyére (.\SQL2005). Ha hálózatosan használja a programokat, akkor a kiszolgáló számítógép nevét kell a \SQL2005 példánynév elé írnia. Régebbi szoftverváltozatok összekapcsolása esetén \KULCSSOFT példánynevet kell megadni. A szoftver és az SQL szerver kapcsolatát a Kapcsolódás gomb lenyomásával ellenőrizheti. Ha a beállítások rendben vannak, alul aktiválódik a pénztárbeli cég, adatbázis-év és a pénztár kiválasztási lehetősége, ha valami nincs rendben a beállításokkal (pl. az elérési útvonalból véletlenül kimaradt egy betű), a szoftver hibaüzenetet fog küldeni.

Adja meg, hogy a Házipénztár program mely cégébe / évébe / pénztárába szeretné feladni az adatokat. Itt adhatja meg továbbá azokat a szűrőfeltételeket, amelyeknek meg kell felelniük a feladandó tételeknek. Házipénztár programba jellemzően a készpénzes számlákat kell átadni, így a fizetési módoknál a készpénzeseket célszerű bepipálni. Kérheti a kézi számlák automatikus átadását (kézi számlák kapcsolata), valamint a pénztárbizonylatok azonnali nyomtatását is. Ennek eredményeképpen a készpénzes számla kiállításakor azonnal nyomtatásra kerül a pénztárbizonylat, akkor is, ha nem indította el a Házipénztár programot.

Válassza a Kulcs-Készlet (vagy a Kulcs-Számla) felad Kulcs-Házinak opciót
1. kép, összesen: 6.

Válassza a Kulcs-Készlet (vagy a Kulcs-Számla) felad Kulcs-Házinak opciót


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések