Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2023. február – Egyszeres program


Megjelent!

Kulcs-Egyszeres frissítés

2023. február 06.


Elérhető a 2365-ös nyomtatvány kitöltése

A Kulcs-Egyszeres legújabb verziójával elérhetővé vált a 2365-ös nyomtatvány kitöltésének lehetősége.
Első lépésként a Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/Egyéb menüpontjában ki kell választani a 2365-ös nyomtatványt. Amennyiben az új verzióval alapparaméterezett céget/vagy évet hozunk létre, akkor a 2023-as adatbázis évben automatikusan a 2365-ös nyomtatvány kerül kiválasztásra.

2365-ös nyomtatvány beállítása

A beállítást követően a Nyomtatvány sorok beállításainak átvétele gomb segítségével az előző évi (2265-ös nyomtatvány) nyomtatványnál használt ÁNYK- sorokat lehet átvenni az új 2365-ös nyomtatványhoz. Az átvétel után az Áfa-kulcsok beállításait ellenőrizni szükséges.

ÁNYK - sorok beállítása
A beállításokat követően a 2365-ös nyomtatvány kitöltéséhez le kell zárni az adott időszaki Áfa tételeket, a Könyvelés/Áfa zárás menüpontban. Áfa zárás nélkül az ÁNYK program felé a feladás nem végezhető el.

A bevallás a Karbantartás/Feladás az ÁNYK programnak/2365-ös nyomtatvány menüpontban készíthető el. A menüpontban az alapadatok megadása után ellenőrizni szükséges az Áfa kulcsok fülön, hogy minden áfa kulcs szerepel -e a Bevallásban szereplő Áfa kulcsok szekcióban amire történt könyvelés.

Bevallásban szereplő Áfa kulcsok

Elérhető a 23A60-as nyomtatvány kitöltése

Az új verzióval elérhetővé vált a 23A60-as nyomtatvány automatikus kitöltésének lehetősége.
A feladás előtt el kell végezni a bevallani kívánt Áfa időszak zárását a Könyvelés/Áfa zárás menüpontban. Áfa zárás nélkül az ÁNYK program felé a feladás nem végezhető el.

A 21A60-as nyomtatvány automatikus kitöltéséhez kapcsolódó részletes leírás ide kattintva érhető el.

Elérhető a 22K102-es nyomtatvány kitöltése

A legújabb verzióval megvalósításra került a 22K102-es nyomtatvány automatikus töltése. A nyomtatvány az Adatszolgáltatás/Feladás az ÁNYK programnak/22K102-es nyomtatvány menüpontban érhető el.

A bevallást a 2022. szeptember 1-től hatályba lépett kisdózó vállalkozók tételes adójáról szóló 2022. évi XIII. törvény (Kata tv.), az adatszolgáltatást a 2022. január 1. és 2022. augusztus 31. közötti időszakról kell benyújtani az adóévet követő év március 31-éig.

A K102-es lista és a bevallás helyes elkészítéséhez szükséges, hogy a bevallásban szerepeltetni kívánt Ügyfeleket a programban KATA-s ügyfélnek jelöljük a Törzsek/Ügyfelek menüpontban. Itt szükséges megadni a KATA időszak záró dátumát is (2022. augusztus 31.) A legújabb verzióval a záró dátumot a programmal automatikusan is feltölthetjük az összes KATA-snak jelölt ügyfélnél.  A záró dátum automatikus feltöltésére a Listák/KATA összesítő lista menüpont indításakor vagy a 22K102-es bevallás elkészítésekor érkező üzenet segítségével:

Záró dátum automatikus feltöltése

Ha a fenti kérdésnél a Nem opció kerül kiválasztásra, akkor a kérdés csak abban az esetben jelenik meg ismételten, ha a Beállítások/Alapbeállítások/Felhasználófüggő beállítások/Kezelés menüpontban a Figyelmeztetések visszakapcsolása megtörténik.

A K102-es nyomtatvány elkészítéséhez szükséges beállításokról részletes leírás itt érhető el

Elérhető a 23KATA nyomtatvány kitöltése

A Kulcs-Egyszeres program 2023. februári verziójával elérhetővé vált a 23KATA nyomtatvány kitöltésének lehetősége.

A 23KATA nyomtatványt a főfoglalkozású egyéni vállalkozó nyújthatja be az elért bevételről, a 40%-os különadóról, valamint ezek helyesbítéséről vagy önellenőrzéséről.

A nyomtatvány kitöltésének felületét a Karbantartás/Feladás az ÁNYK programnak/23KATA nyomtatvány menüpontból lehet megnyitni.

A KATA bevallás elkészítéséhez szükséges beállításokról a részletes leírás itt érhető el.

Közösségen belüli ügyletek – összesítő jelentés lekérdezése már Excelben is

A legújabb verzióban elérhetővé vált a Közösségen belüli ügyletek – összesítő jelentés Excelben való lekérdezésének lehetősége. A lista a Kimutatások/Közösségen belüli ügyletek – összesítő jelentés menüpontban érhető el.

Közösségen belüli ügyletek - összesítő jelentés

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések