Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2022. december – Kulcs-Könyvelés


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2022. december 08.

Tájékoztatás verziókiadásról !!! A Kulcs-Könyvelés 2022. december/2 – verziója 2022.12.22.-én kiadásra került. A verzió hibajavításokat tartalmaz.

Adatlefúrás az Áfa-analitika áfa gyűjtőnkénti listán is

Könyvelő programunk áprilisban egy új kényelmi funkcióval bővült, melynek segítségével egyszerűbb, gyorsabb a könyvelt tételek ellenőrzése és módosítása. Ezen funkció a Könyvelő program legfrissebb verziójában már az Áfa analitika áfa gyűjtőnkénti listán is elérhetővé vált, így a könyvelt adatokat közvetlenül a listáról lehet megnyitni, ellenőrizni és amennyiben szükséges módosítani.

Áfa analitika áfa gyűjtőnként —–> Módosítás könyvelési ablak

Adatlefúrás - Áfa analitika áfa gyűjtőnkénti bontásban

Bejelentkezett felhasználó nevének feltüntetése a Könyvelő program alsó sávjában

A Könyvelés Plusz programverzióban lehetőség van felhasználók felrögzítésére a Karbantartás/Adatbiztonsági beállítások menüpontban. Az itt felrögzített felhasználók a bejelentkezésüket követően a program alsó sávjában láthatják nevüket:

Felhasználónév megjelenítése a program alsó sávjában

Statisztikai számjel feltüntetése a Mérleg és Eredménykimutatáson

A Beállítások/Alapbeállítások/Cégfüggő beállítások/Cég adatai menüpontban megadható a könyvelt cég statisztikai számjele. A statisztikai számjel kötőjelekkel elválasztott formáját használva a Könyvelő program a korábbi szoftververziókban a Mérleg és az Eredménykimutatás elkészítésekor a megadott statisztikai számjel utolsó két karakterét nem tüntette fel a nyomtatványokon. Tekintettel a statisztikai számjel kötött formájára (mely magába foglalja a kötőjeleket is), a Mérleg és az Eredménykimutatás nyomtatvány sablonokon két karakterrel meghosszabításra került a statisztikai számjel rubrika a Könyvelő program legfrissebb verziójában.

Statisztikai számjel megjelenítése a beszámolón

Új funkciókkal bővült az Univerzális bankszámlakivonat importer

A Könyvelés/Bankszámlakivonat importer/Univerzális kivonatállomány beolvasása menüpont lehetővé teszi a felhasználók számára a könnyen szerkeszthető formátumú (pl.: .xls, .xlsx) kivonat állományok beolvasását. A Könyvelő program legfrissebb verziójában a menüpont az alábbi új funkciókkal bővült.

CSV vagy TXT kiterjesztésű kivonatállomány beolvasása: Egyes bankok esetében (pl.: Revolut) a bankszámlakivonat állomány nem érhető el .xls vagy .xlsx formátumban, csak .csv vagy .txt kiterjesztésben, így a programunk legfrissebb verziójában új formátum beolvasási lehetőségek váltak elérhetővé, az Állomány kiválasztása opciónál a .csv és .txt formátum is elérhetővé vált. Amennyiben ezen két opció közül valamelyik kiválasztásra kerül, úgy a felületen aktívvá válik egy CSV/TXT beállítások rész, ahol a fájlra jellemző paramétereket lehet megadni (pl.: Karakterkészlet, Mező elválasztó, Dátum formátum.).

Univerzális bankszámlakivonat állomány - CSV állomány

Terhelés és jóváírás esetén ugyanaz az adattípus több oszlopban is kiválasztható: Előfordul, hogy a bankszámlakivonat a terhelések és a jóváírások esetén külön oszlopban tartalmazza az információkat az alábbi adatok esetén:

  • Ügyfél bankszámlaszám
  • Ügyfél
  • Összeg
  • Közlemény (Megjegyzés)

A legördülőben bejelölhető, hogy mely adattípust kell több oszlophoz kiválasztani (több adattípus is kiválasztható egyszerre). A kiválasztást követően a legördülőben ugyanazon adattípus kétszer jelenik meg, külön terhelés és külön jóváírásra vonatkozólag.

Terhelés és jóváírás esetén ugyanaz az adattípus több oszlopban is kiválasztható


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések