- Kulcs-Könyvelés Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ -

Verziótájékoztató, 2022. december – Kulcs-Könyvelés

Közzétette: Admin az alábbi csoportokban: Kettős könyvelés,Nincs kategorizálva,Verziótájékoztató

Kérjük, gondoljon a környezet védelmére,
mielőtt kinyomtatja ezt az oldalt.




Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2022. december 08.

Tájékoztatás verziókiadásról !!! A Kulcs-Könyvelés 2022. december/2 – verziója 2022.12.22.-én kiadásra került. A verzió hibajavításokat tartalmaz.

Adatlefúrás az Áfa-analitika áfa gyűjtőnkénti listán is

Könyvelő programunk áprilisban egy új kényelmi funkcióval bővült, melynek segítségével egyszerűbb, gyorsabb a könyvelt tételek ellenőrzése és módosítása. Ezen funkció a Könyvelő program legfrissebb verziójában már az Áfa analitika áfa gyűjtőnkénti listán is elérhetővé vált, így a könyvelt adatokat közvetlenül a listáról lehet megnyitni, ellenőrizni és amennyiben szükséges módosítani.

Áfa analitika áfa gyűjtőnként —–> Módosítás könyvelési ablak

Adatlefúrás - Áfa analitika áfa gyűjtőnkénti bontásban [1]

Bejelentkezett felhasználó nevének feltüntetése a Könyvelő program alsó sávjában

A Könyvelés Plusz programverzióban lehetőség van felhasználók felrögzítésére a Karbantartás/Adatbiztonsági beállítások menüpontban. Az itt felrögzített felhasználók a bejelentkezésüket követően a program alsó sávjában láthatják nevüket:

Felhasználónév megjelenítése a program alsó sávjában [2]

Statisztikai számjel feltüntetése a Mérleg és Eredménykimutatáson

A Beállítások/Alapbeállítások/Cégfüggő beállítások/Cég adatai menüpontban megadható a könyvelt cég statisztikai számjele. A statisztikai számjel kötőjelekkel elválasztott formáját használva a Könyvelő program a korábbi szoftververziókban a Mérleg és az Eredménykimutatás elkészítésekor a megadott statisztikai számjel utolsó két karakterét nem tüntette fel a nyomtatványokon. Tekintettel a statisztikai számjel kötött formájára (mely magába foglalja a kötőjeleket is), a Mérleg és az Eredménykimutatás nyomtatvány sablonokon két karakterrel meghosszabításra került a statisztikai számjel rubrika a Könyvelő program legfrissebb verziójában.

Statisztikai számjel megjelenítése a beszámolón [3]

Új funkciókkal bővült az Univerzális bankszámlakivonat importer

A Könyvelés/Bankszámlakivonat importer/Univerzális kivonatállomány beolvasása menüpont lehetővé teszi a felhasználók számára a könnyen szerkeszthető formátumú (pl.: .xls, .xlsx) kivonat állományok beolvasását. A Könyvelő program legfrissebb verziójában a menüpont az alábbi új funkciókkal bővült.

CSV vagy TXT kiterjesztésű kivonatállomány beolvasása: Egyes bankok esetében (pl.: Revolut) a bankszámlakivonat állomány nem érhető el .xls vagy .xlsx formátumban, csak .csv vagy .txt kiterjesztésben, így a programunk legfrissebb verziójában új formátum beolvasási lehetőségek váltak elérhetővé, az Állomány kiválasztása opciónál a .csv és .txt formátum is elérhetővé vált. Amennyiben ezen két opció közül valamelyik kiválasztásra kerül, úgy a felületen aktívvá válik egy CSV/TXT beállítások rész, ahol a fájlra jellemző paramétereket lehet megadni (pl.: Karakterkészlet, Mező elválasztó, Dátum formátum.).

Univerzális bankszámlakivonat állomány - CSV állomány [4]

Terhelés és jóváírás esetén ugyanaz az adattípus több oszlopban is kiválasztható: Előfordul, hogy a bankszámlakivonat a terhelések és a jóváírások esetén külön oszlopban tartalmazza az információkat az alábbi adatok esetén:

  • Ügyfél bankszámlaszám
  • Ügyfél
  • Összeg
  • Közlemény (Megjegyzés)

A legördülőben bejelölhető, hogy mely adattípust kell több oszlophoz kiválasztani (több adattípus is kiválasztható egyszerre). A kiválasztást követően a legördülőben ugyanazon adattípus kétszer jelenik meg, külön terhelés és külön jóváírásra vonatkozólag.

Terhelés és jóváírás esetén ugyanaz az adattípus több oszlopban is kiválasztható [5]


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


A cikk a Kulcs-Könyvelés Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ Tudásbázisban olvasható.

A cikk elérhető az https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/25369/uj-verzio-2022-december-kulcs-konyveles/ címen.

URLs in this post:

[1] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2022/12/Adatlefúrás-Áfa-analitika-áfa-gyűjtőnkénti-bontásban.jpg

[2] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2022/12/Felhasználónév-megjelenítése-a-program-alsó-sávjában.jpg

[3] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2022/12/Statisztikai-számjel-megjelenítése-a-beszámolón.jpg

[4] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2022/12/Univerzális-bankszámlakivonat-állomány-CSV-állomány.jpg

[5] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2022/12/Terhelés-és-jóváírás-esetén-ugyanaz-az-adattípus-több-oszlopban-is-kiválasztható.jpg

Copyright © 2012 Könyveléshez kapcsolódó szoftverek. Minden jog fenntartva.