PLUSZ programfunkció,Könyvelőcsomag LIGHT, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

18% és 25% áfa kulcsok hozzáadása – Házipénztár program – ARCHIVÁLVA


Figyelem! Ez a bejegyzés archív információkat tartalmaz, tartalmát a jövőben nem frissítjük.

2009. július 1-én a 20%-os áfa kulcs 25%-ra változik, a 2009. évi XXXV. törvénnyel módosított 2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról alapján.

82. §

» „(1) Az adó mértéke az adó alapjának 25 százaléka” és emellett bizonyos termékekre bevezetik a 18%-os áfa kulcsot.
» „(3) A 3/A. számú mellékletben felsorolt termékek, szolgáltatások esetében az adó mértéke az adó alapjának 18 százaléka”.

A Házipénztár program (LIGHT és PLUSZ változatban is), automatikusan frissíti az áfa kulcsokat. Az új, 18 és 25%-os áfa kulcsokat tartalmazó programverzió az érvény termékszám megadása után weboldalunkról tölthető le. A programfrissítés telepítése előtt javasoljuk, hogy készítsen adatállományáról teljes adatmentést.

A 2009. júniusi és későbbi programverziók automatikusan tartalmazzák a 18 és 25%-os áfa kulcsokat. Ha a pénztárbizonylatok rögzítése közben azt tapasztaljuk, hogy sok felesleges áfa kulcs jelenik meg az adatrögzítő panelen, a használaton kívüli áfa kulcsokat elrejthetjük, ha a Karbantartás / Beállítások menüpont / Áfa kulcsok fülén duplán kattintunk a szükségtelen áfa kulcsokra és bepipáljuk Rejtett opciót. A beállítás véglegesítéséhez kattintsunk az OK gombra.

Hasznos tipp: a Karbantartás / Beállítások menüpontban csak akkor jelenik meg az áfa-kulcsok fül, ha a Beállítások / Működés fülön aktiváltuk a Kapcsolat a Kulcs-Könyveléssel opciót.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések