PLUSZ programfunkció,Könyvelőcsomag LIGHT, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Új valutanem rögzítése – Házipénztár program


A Kulcs-Házi program PLUSZ változatával forinttól eltérő valutanemben kiállítandó bevételi vagy kiadási pénztárbizonylatok is rögzíthetőek. A programképernyő tetején válassza ki a Valutapénztárat, majd rögzítse a szükséges, új valutanemeket a Karbantartás menü / Beállítások menüpontjában / a Valutanemek fülön.

Az Új gombra történő kattintás után adhatja meg az új valutanem azonosítóját, megnevezését, bizonylatszámbeli előtagját. A gyakorlati használat közben hasznos lehet a Váltópénz kezelése opció (ezt általában célszerű bejelölni). A különböző valutanemek éppen aktuális árfolyamait tételeinek rögzítése közben is megadhatja bizonylatonként, ezek az árfolyamok automatikusan bekerülnek a szoftver árfolyam-törzsébe, azonban árfolyamait kézzel is rögzítheti, a Karbantartás menüben / Beállítások menüpontban / a Napi árfolyam fülön. Kattintson az Új gombra, majd adja meg a valutanemet, a dátumot és az árfolyamot. A programfunkció aktiválásához kapcsolja be az „Összeg átszámítás és árfolyam bekérése a bizonylaton” opciót.

Ha adott valutanemhez – vagy valutapénztárhoz – szeretné megadni valutapénztárának könyvelés közben használt főkönyvi számát, először az adatátadási programfunkciót kell aktiválnia

2017-02-Elsőként a programképernyő tetején válassza ki a Valutapénztárat
1. kép, összesen: 2.

2017-02-Elsőként a programképernyő tetején válassza ki a Valutapénztárat

Figyelem! A valutapénztárban több szempontból is hasznos lehet a forint megtartása alapértelmezett valutaként:

» Olyan esetben, ha a valutapénztárban alapértelmezett valutanemnek állítja be a forinttól eltérő valutát (pl. az eurót), a szoftver nem fogja bekérni az árfolyamokat, mert azt alapértelmezetten 1-nek számítja. Így – mivel az árfolyamok nem kerülnek rögzítésre – hasznos információk veszhetnek el, melyek utólagos pótlása fokozottan munka- és időigényes lehet. Hiányzó árfolyamok esetén továbbá nem számítható a napi záróegyenlegek havi átlaga.
Figyelem! Új valutanem felvitele után a valutához tartozó címleteket kézzel kell rögzíteni a rendszerben. Ha a valutás tételekről kiállított pénztárjelentésen azt tapasztalja, hogy a szoftver a teljes összeget pénztári hiányként jeleníti meg, célszerű lehet ellenőrizni hogy a valutanemhez tartozó címletek szerepelnek-e az adatbázisban, ha – egyelőre – nem szerepelnek, rögzítse őket.

2017-02-20_16h42_51

Információ

Programunk LIGHT verziójában a forinttól eltérő valutanemek alkalmazása nem érhető el, ez a bejegyzés csak a PLUSZ programmal rendelkező Ügyfeleink számára tartalmaz hasznos információkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések