Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2021. április – Kulcs-Könyvelés


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2021. április 08.

Új funkció! Módosított számlák – Előző évi, kiegyenlített bizonylatok betöltésének lehetősége

A 65-ös bevallás M-es lapjain előfordulhat, hogy olyan bizonylatra kell hivatkoznunk a korrekciós lapon, mely bizonylat az előző gazdasági évben lett kiállítva, valamint abban az évben is lett pénzügyileg rendezve, így a tárgyévi könyvelési adataink között nem szerepel.

A Könyvelő program legfrissebb verziójával a tárgyévi módosító számla rögzítésekor a Módosító számla/Eltérő számlaérték gombra kattintva tudjuk a megfelelő adatbázis év kiválasztását követően betölteni a korábbi gazdasági évben szereplő bizonylatainkat. A betöltést követően a megszokott módon választhatjuk ki a módosított bizonylatot/bizonylatokat.

Előző évi módosított bizonylat betöltése

A korábbi évi bizonylat adatai mindig csak az adott módosító számlához kerülnek elmentésre, így ha a későbbiekben újabb módosító bizonylat érkezik ugyanazon előző évi számlához, úgy az új módosító bizonylat rögzítésekor ismételten el kell végezni az adatok betöltését.

A módosító bizonylat könyvelését követően a kiválasztott eredeti bizonylat a Tételes belföldi Áfa összesítő jelentésen is megjelenik:

Előző évi módosított bizonylat - Tételes belföldi összesítő jelentés

Ahhoz, hogy az adatok megfelelő módon jelenjenek meg a Tételes belföldi összesítő jelentésen, valamint a 65-ös bevallás M-es lapjain is, mind az eredeti bizonylatnak, mind pedig módosító bizonylatnak lezárt Áfa időszakban kell szerepelnie.

E-beszámoló (OBR export) fájl struktúrájának frissítése

Az E-beszámoló felületére feltölthető OBR fájl struktúrája módosult, így a Könyvelő program által készített OBR fájl adatszerkezete is frissítésre került. A módosítás nem járt felületi változtatásokkal, csak a fájlok szerkezeti felépítése került frissítésre.

Az E-beszámoló (OBR) beállításokat változatlanul a Zárás és Nyitás/Beállítások/E-beszámoló(OBR) menüpontban lehet megtenni:

E-beszámoló (OBR) - Beállítások
Az E-beszámoló (OBR) beállításokról és a funkció használatáról ide kattintva olvashatnak részletesebben.

„Érvénytelen karakter a szöveges tartalomban” üzenet megszüntetése

Az Adatszolgáltatás/Feladás az ÁNYK programnak menüpontban a 65-ös bevallás elkészítése során a program „Érvénytelen karakter a szöveges tartalomban” szövegezésű üzenetet jelenített meg abban az esetben, ha az adott bevallási időszakban szereplő szállítói bizonylatok valamelyikének a számlaszámában olyan karakter szerepelt, mely az ÁNYK programmal nem kompatibilis.

A Könyvelő program legfrissebb verziójában a fenti üzenet már nem érkezik, a 65-ös bevalláshoz kapcsolódó XML hibaüzenet nélkül elkészül. (Az ÁNYK programmal nem kompatibilis (a felületükön kézzel sem beírható) karakterek kihagyásra kerülnek a bizonylatszámokból az adatok felgyűjtésekor, a bevallás gördülékenyebb elkészítése érdekében.)

Új funkció! Kiegészítő melléklet modul a Kulcs-Könyvelő programban

A társaságoknak mindamellett, hogy eleget kell tenniük a beszámoló elkészítésének és közzétételi kötelezettségeiknek, a számviteli törvény előírja, hogy a beszámolónak még milyen további kötelező elemei vannak, melyek között a kiegészítő melléklet is szerepel. A programunkban elérhető új Kiegészítő melléklet modul abban nyújt segítséget Ügyfeleink számára, hogy gyorsabban és hatékonyabban tudjanak eleget tenni ennek a kötelezettségnek. A modul, a megvásárlást követően egy új termékszámmal aktiválható a Kulcs-Könyvelő programba.

A modul birtokában a Zárás és Nyitás menüpontban elérhető válik az Éves bevallás kiegészítő melléklet funkció.

Kiegészítő melléklet modul

A Kiegészítő mellélet modul működéséről ide kattintva olvashatnak részletesebben.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések