Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2021. február – Egyszeres program


Megjelent!

Kulcs-Egyszeres frissítés

2021. február 09.


Elérhető a 2165-ös nyomtatvány kitöltése

A Kulcs-Egyszeres program februári verziójával elérhetővé vált a 2165-ös nyomtatvány kitöltésének lehetősége.
Első lépésként a program Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/Egyéb menüpontjában ki kell választani a 2165-ös nyomtatványt.

2165-ös nyomtatvány beállítása

A nyomtatvány kiválasztását követően be kell paraméterezni a használt Áfa-kulcsokat, hogy a bevallás elkészítésekor a megfelelő Áfa bevallási sorokra kerüljenek a fizetendő és a levonható Áfa összegek. Ezen beállítást a Törzsek/Egyéb törzsek/Áfakulcsok menüpontban az adott Áfa-kulcs megnyitásával lehet megtenni.

2165 bevallás Áfa bevallási sorok beállítása

A feladás megkezdése előtt el kell végezni a bevallani kívánt Áfa időszak zárását a Könyvelés/Áfa zárás menüpontban. Áfa zárás nélkül az ÁNYK program felé a feladás nem végezhető el.

A bevallás elkészítésére a Karbantartás/Feladás az ÁNYK programnak/2165-ös nyomtatvány menüpontban van lehetőség. A bevallás elkészítése előtt ellenőrizni szükséges, hogy a 2165-ös nyomtatvány menüpont Áfa kulcsok fülén minden olyan Áfa-kulcs szerepel-e a Bevallásban szereplő Áfa kulcsok között, melyeket a 2165-ös bevallásban meg kell jelenítenünk.

A 2165-ös bevallás Belföldi Áfa összesítő jelentése (M lap)

A 65-ös bevallás Belföldi Áfa összesítő jelentésének Módosító lapjain a 2021-es évtől nem kell szerepeltetni a Korábbi korrekciós bizonylatokat az aktuális időszaki bevallásban, tehát megszűnt a „K – korábbi korrekció” jelölő a 2165M-02-K lap Számla tip. megnevezésű oszlopában.
Az Egyszeres könyvelő program a fentiek alapján csak az aktuális, tárgyidőszaki módosító bizonylatokat, valamint az eredeti bizonylatot jeleníti meg 2165-ös bevallás M lapján, valamint a bevalláshoz kapcsolódó Tételes belföldi összesítő jelentésen.

Tételes belföldi Áfa összesítő jelentés

Elérhető a 21A60-as nyomtatvány kitöltése

A februári verzióban elérhetővé vált a 21A60-as nyomtatvány automatikus kitöltésének lehetősége.
A feladás megkezdése előtt el kell végezni a bevallani kívánt Áfa időszak zárását a Könyvelés/Áfa zárás menüpontban. Áfa zárás nélkül az ÁNYK program felé a feladás nem végezhető el.

A 21A60-as nyomtatvány automatikus kitöltéséhez kapcsolódó részletes leírás ide kattintva érhető el.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések