Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2019. augusztus – Könyvelő program


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2019. szeptember 04.

Új működés! Megváltozott az áfazárás kezelése

A program legújabb verziójával megváltozott az áfa zárás kezelése oly módon, hogy áfa zárást követően a bizonylatok módosítása esetén a program lehetőséget nyújt arra, hogy a módosított számlák az eredeti áfa zárásban maradjanak, illetve választható, hogy kikerüljenek-e onnan.

Ha történt áfa zárás akkor is lehetőség van a tételek módosítására. Az új működésben a következő tételek módosítása esetén a módosítást követően a Könyvel vagy Mentés opció megnyomása után üzenetet küldd a program amelyben felajánlja, hogy szeretnénk-e, hogy a számla az eredetileg lezárt áfaidőszakra kerüljön (IGEN), vagy nem szeretnénk, ha a módosítás következtében a tételünk az áfazárásban szerepelne. Az utóbbi esetben (NEM opcióval) a tétel az áfazárásból kikerül, és az áfa újra zárására van szükség:

  • elszámolási időszakos vevő és szállító
  • pénzforgalmi elszámolású vevő és szállító
  • egyenes adózású vevő és szállító
  • pénztárban vagy bankban rögzített áfás tételek
  • közösségi beszerzés (amennyiben az áfa könyvelése a számla keltére kerül)

A pontos működésről és a speciális áfás esetekről bővebben az alábbi tudásbázis bejegyzésben olvashatnak Ügyfeleink.

Új funkció! Minimális kintlévőségek automata könyvelése (PLUSZ)

A legújabb verzióval a vevő és szállító analitikán szereplő kerekítési különbözetből adódó minimális kintlévőségeket a programban automatikusan rendezhetjük az új funkció segítségével.

A Kintlévőségek automatikus könyvelése funkcióval a megadott szűrőfeltételeknek megfelelő kintlévőséges számlákat a megadott technikai bank segítségével gyorsan és egyszerűen rendezhetjük. A működésről bővebben az alábbi tudásbázis bejegyzésben olvashatunk.

Új funkció! Törzsadatok tömeges törlése

Az évnyitások és a törzsadatok egyeztetése során előfordulhat, hogy bizonyos törzsadataink felduzzadnak, és szükségessé válik a törzsadatok törlése. Ahhoz, hogy ez a műveletet minél egyszerűbben, gyorsabban és hatékonyabban el lehessen végezni a programunk legújabb verziójával tömegesen is törölhetőek ezek az adatok.

A Beállítások/Törzskarbantartások menüponton belül a

  • fizetési mód
  • megjegyzések
  • részlegszám
  • munkaszám
  • projekek

törzsadatokat lehet tömegesen törölni. A kijelölés a Shift+Egér, vagy a Space segítségével valósítható meg.

A törlésnél a program figyeli, hogy olyan adatokat nem töröl amelyekre már történt hivatkozás bármilyen könyvelés tételben (kivéve a megjegyzések esetében).  Ha ilyet észlel a program, akkor erről küld figyelmeztető üzenetet:

Nem törölhető tétel

Gyakorított áfa visszanyitása

Azoknak az Ügyfeleinknek akik gyakorított áfa bevallásra kötelezettek az új verzióval segítséget szeretnénk nyújtani az áfa záráshoz és az áfa újra nyitáshoz.

A legújabb verzióval az Áfa-listák/Zárás menüpontban a Zárás időszakánál beállítható az év és a hónap mellett az időszak is. Így bármikor lehetséges az áfa zárása és felnyitása,újrazárása amennyiben szükséges.

Áfa zárás

Kapott előleg felhasználása – új oszlop – felhasználható összeg

Az előző verzióban új listával bővült a programunk annak érdekében, hogy lekérdezhetőek legyenek a programba rögzített előlegszámlák. A lista a Listák/Kapott előleg felhasználása menüpontból érhető el.

Azokat az előlegszámlákat lehet a listán megjeleníteni amik a Könyvelés/Kapott előleg funkcióval lettek a programba rögzítve.

A listát három alapszűréssel lehet lekérni:

  • Fel nem használt/részlegesen felhasznált előlegszámlák
  • Teljes összegben felhasznált előlegszámlák
  • Összes előlegszámla

A mostani verzióval  egy új oszloppal bővült a lista (Felhasználható összeg) amiben az előlegszámlából még fennmaradó összeget jelenítjük meg.

Felhasználható összeg

Listákon cégnév mellett adatbázis év megjelenítése

Ügyfeleink kérésének megfelelően lehetővé tettük, hogy a listákon megjeleníthető legyen az adatbázis évre vonatkozó információ is.

A Beállítások/Alapbeállítások/Listák beállításai menüpontban választható ki, hogy a cégnév mellett az adatbázis évet is szeretnénk megjeleníteni:

Cégnév + adatbázis évA beállítás után a listákon a következőképpen jelenik meg a plusz információ:

Lista megjelenítése

Budapest Bank importfájl – könyvelési dátum kötelező megadása

Ügyfeleink jelezték, hogy bizonyos Budapest Bank import fájl betöltése után a következő üzenet érkezett a Kulcs-Könyvelés programban:

Banki import üzenet

Az üzenet arra vonatkozik, hogy az import fájl nem tartalmazza a Könyvelés dátumot. Ez a beolvasáshoz elengedhetetlen adat, így ha ilyen üzenet érkezik, akkor szükséges kiegészíteni a kapott fájlban ezt az oszlopot, hogy az beolvasás sikeres lehessen.

 

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések