Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2019. február/augusztus – Egyszeres program


Megjelent!

Kulcs-Egyszeres frissítés

2019. szeptember 04.


Tájékoztatás!

A 2019.06.27.-i 2019. május/2-es verziókiadás a termékszám kezelésével kapcsolatban tartalmaz módosításokat. A frissítés telepítésével biztosíthatja a program folyamatos működését. Amennyiben a programfrissítés 2019.07.01-ig nem történik meg, a frissítés az Ügyfélportálról érhető el.

Ügyfélportál

Elérhető a 1965-ös nyomtatvány

A Kulcs-Egyszeres 2019. februári verziója tartalmazza a 1965-ös bevallás elkészítéséhez szükséges sorokat, melyeket hozzá tudunk rendelni az áfa-kulcsainkhoz.
A 2019 –es évünkben első lépésként a Karbantartások/ Beállítások/Egyéb menüpontban válasszuk ki, hogy a 1965-ös nyomtatványt szeretnénk használni, valamint állítsuk be a helyes áfa bevallási gyakoriságot.

1965 beállítás- Egyszeres

Következő lépésben be kell paramétereznünk az általunk használt áfa kulcsokat, hogy az azokra lekönyvelt számlák az áfa bevallás megfelelő soraira kerüljenek fizetendő illetve levonható oldalon. Ezt a Törzsek/Egyéb törzsek/Áfakulcsok menüpontban tehetjük meg.

A feladás megkezdése előtt feltétlenül el kell végeznünk a bevallani kívánt időszak Áfa zárását, mert a feladásban csak a lezárt bizonylatok fognak megjelenni. A bevallás elkészítését a Karbantartás/Feladás az ÁNYK programnak/1965-ös nyomtatvány menüpontból érhetjük el.

Elérhető a 19A60-as nyomtatvány

A februári verziójában elérhető a 19A60-as bevallás automatikus elkészítése is. A működésről és a beállításokról bővebben az alábbi bejegyzésben olvashat.

Kimenő fordított adózású számla esetén áfa dátum megadása

Kimenő fordított adózású számla esetén beállítható az áfa dátum megadásának lehetősége. A Karbantartások/Beállítások/Áfabevallás dátuma menüponton belül választható ki az a kimenő fordított adózású áfakulcs, aminél szeretnénk megadni az áfa dátumot.

Az itt megadott áfa dátum alapján kerül a tétel az áfa analitikába, és áfa zárásra.

Áfa dátum megadása


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések