PLUSZ programfunkció,Könyvelőcsomag LIGHT, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

SQL szerver verziószámának megállapítása – Minden Kulcs-Soft program


Szoftvereink 2009. január 1-től nem támogatják az MSSQL 7-es adatbázis kiszolgálót.

Támogatott verziók: MSSQL 2000 (Version 8.00.2039), MSSQL 2000 (Version 8.00.760), MSSQL 2005, MSSQL 2008, új telepítésű szoftverek használata esetén: MSSQL 2012 is.

Kérjük, ellenőrizze a számítógépén futó SQL szervert, ha szoftverei még a 7-es verziót használják, telepítse újra szoftvereit vagy kérje kiszálló kollégánk segítségét.

A számítógépen futó SQL szerver verziószámát a jobb alsó sarokban (a számítógép órája mellett) az SQL szerver  ikonjára jobb egérgombbal történő kattintással állapíthatjuk meg, az About… menüpont kiválasztásával. Abban az esetben, ha a jobb alsó sarokban nem látjuk az SQL szerver ikonját, javasoljuk, hogy a Start menü / Futtatás… -hoz írjuk be: sqlmangr, nyomjunk OK gombot. Zárjuk be a megnyíló programot és keressük újra az ikont a számítógép órája mellett, a jobb alsó sarokban.

A számítógépen futó SQL szerver verziószámát a jobb alsó sarokban (a számítógép órája mellett) az SQL szerver  ikonjára jobb egérgombbal történő kattintással állapíthatja meg, az About… menüpont kiválasztásával
1. kép, összesen: 2.

A számítógépen futó SQL szerver verziószámát a jobb alsó sarokban (a számítógép órája mellett) az SQL szerver ikonjára jobb egérgombbal történő kattintással állapíthatja meg, az About… menüpont kiválasztásával

A 2005-ös SQL szerververzió nem tekinthető meg a menedzser program névjegyén, az SQL 2005 verzió ellenőrzéséhez Sajátgépben (Intézőben vagy Számítógépen) kereshetjük meg az adatokat tartalmazó mappát: C:\Program Files (x86)\Microsoft SQL Server\MSSQL.1\MSSQL\Data. Ha a jelzett data könyvtár elérhető a számítógépen, az SQL szerver 2005-ös verziója is telepítve lett.

A 2012-es SQL szerververzió nem tekinthető meg a menedzser program névjegyén, az SQL 2012 verzió ellenőrzéséhez Sajátgépben (Intézőben vagy Számítógépen) kereshetjük meg az adatokat tartalmazó mappát: C:\Program Files (x86)\Microsoft SQL Server\MSSQL11.SQL2012\MSSQL\Data. Ha a jelzett data könyvtár elérhető a számítógépen, az SQL szerver 2012-es verziója is telepítve lett.

Attól függetlenül, hogy számítógépén 8-as SQL szerver működik, előfordulhat, hogy a szoftverek még 7-es SQL szervert használnak. Abban az esetben, ha a telepítés alatt álló Kulcs-Soft program 7-es és 8-as SQL szervert is talál a számítógépen, nem csatlakozik az alacsonyabb verziójú SQL szerverekhez, hanem a telepítéskor frissen feltett 2012-es SQL szerverhez kapcsolódik.

Annak megállapításához, hogy a szóban forgó szoftver 7-es vagy 8-as SQL szervert használ, a Start menü / Kulcs-Soft programcsoportjából elérhető kiszolgáló karbantartó segédprogramot használhatjuk. Ha a jelenleg beállított kiszolgálónál \kulcssoft végű bejegyzést látunk, a szoftver a 8-as SQL szerverhez csatlakozik, ha viszont csak a gép nevét látja a jelenleg beállított kiszolgálónál (\kulcssoft nélkül), akkor a program a 7-es SQL szerverhez kapcsolódik. Az \SQL2012 végű bejegyzés arra utal, hogy valamely szoftvere már a legújabb, 2012-es SQL szervert használja az adatok tárolására. 

Használja a Start menü Kulcs-Soft programcsoportjából elérhető kiszolgáló karbantartó segédprogramot
1. kép, összesen: 3.

Használja a Start menü Kulcs-Soft programcsoportjából elérhető kiszolgáló karbantartó segédprogramot


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések