PLUSZ programfunkció,Könyvelőcsomag LIGHT, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Telepítés, újratelepítés több számítógépre, hálózatos telepítés – Minden Kulcs-Soft program


A Kulcs-Soft programok telepítése (újratelepítése) előtt javasolt adatmentést készíteni a számítógépen található összes Kulcs-Soft szoftverben tárolt teljes adatállományáról.

A szoftver telepítőkészletei az Ügyfélportálról tölthetőek le. Jelentkezzen be termékszámával, majd a Szoftvereim oldalon válassza a teljes telepítő vagy a frissítés letöltését.

Ha hálózatban szeretnénk használni a szoftvert, először arra a gépre telepítsük, amely a program szempontjából az adatbázis-motort is tartalmazó, szerver (kiszolgáló) lesz. Használjuk a teljes telepítőt, ha a program még nem volt feltelepítve erre a gépre.

Hálózatos beállítások_Szerver gép

A teljes telepítő tartalmaz egy Microsoft SQL 2017 Express ingyenes kiszolgáló szervert, ami az adatbázisokat kezelni fogja. A telepítés elvégzése után a programot el kell indítani, és egy üres adatbázist létre kell hozni a cég nevével, és a kapott termékszámmal.

Munkaállomásra történő telepítés közben válasszuk a Munkaállomás lesz, nem tárol adatokat opciót, majd írjuk be a kiszolgáló elérési útvonalát a fehér mezőbe. (Szoftvereink új verziói a 2017-es SQL szervert használják, telepítéskor SQL2017 példánynevet kell megadni. Régebbi 2012-es SQL esetén SQL2012-t.) Használjuk a teljes telepítőt, ha még a program nem volt feltelepítve erre a gépre.

Hálózatos beállítások_Kliens gép

A telepítés során a kliens gépre SQL szerver nem települ, azt a gépet és azt az SQL szervert próbálja a program indítani, ami a fenti ablakban meg lett adva.

Amennyiben a program elindul, nincs több teendő.

Portok és Programok átengedése a Windows Tűzfalon, további hálózatos beállítások

A portok és programok átengedéséről a Windows Tűzfalon, valamint további hálózatos használathoz kapcsolódó beállításokról ide kattintva olvashatunk részletesebben.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések