Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2021. július – Kulcs-Könyvelés


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2021. július 08.

Új funkció! NAV Online automatikus számla letöltés

A Könyvelő program legújabb verziójának telepítését követően a NAV Online Számlaimport modulba automatikusan letöltésre és eltárolásra kerülnek az Online Számla rendszerben megtalálható bizonylatok. Amennyiben technikai okokból ideiglenesen megszűnik az internetkapcsolat a számítógépünkön vagy esetleg az Online Számla rendszere karbantartási munkák miatt nem elérhető, úgy a NAV Online Számlaimport modul Kapcsolat nélküli üzemmódjával a korábban a program által letöltött adatokból tudjuk folytatni a bizonylataink könyvelését.

A szoftver Karbantartás/NAV Online automatikus számla letöltés beállítás menüpontjában megjelölhetjük, hogy az automatikus számla letöltés mely könyvelt cég, illetve adatbázis év esetén fusson le a háttérben. A funkciót csak a Könyvelő program Rendszergazda felhasználója éri el.
Fontos! A számla letöltés mindig az adott naptári naphoz képest visszamenőlegesen 3 havi számlaadatot tölt le és tárol el az adatbázisban. Az automatikus letöltés 3 óránként fut le. Annak érdekében, hogy az adatbázisok mérete ne növekedjen meg drasztikusan a 120 napnál régebbi bizonylatok törlődnek a technikai tárolási helyükről.

NAV Online automatikus számla letöltés beállítás

A számlák letöltését egy szolgáltatás végzi, melynek a Windows Szolgáltatások menüpontjában futó állapotban kell lennie.

Kulcs-Soft KOBAK - Szolgáltatások

Az automatikus letöltés akadálytalan működéséhez az alábbiakat át kell engedni a tűzfalon/vírusirtón:

  • https://api.onlineszamla.nav.gov.hu – 84.206.52.73 HTTPS: 443-as port
  • http://www.kulcs-soft.hu – 104.20.106.122 HTTP: 80-as port

A Rendszerigény az alábbi bejegyzésben kerül részletezésre:
https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/3932/rendszerigeny-minden-kulcs-soft-program

A Könyvelő program Karbantartás/Számlák importja a NAV Online rendszerből menüpontjában lehetőségünk van bejelölni, hogy a modult Kapcsolat nélküli módban szeretnénk használni, amennyiben Online Számla rendszerét valamilyen technikai probléma miatt nem érjük el.

Kapcsolat nélküli működés

Ha az automatikus letöltést nem szeretnénk használni az adott cégben, úgy a Kapcsolat nélküli működés használata során a bizonylatok nem fognak megjelenni a felületen automatikusan. Ebben az esetben, ha a bizonylatokat előre egy-egy általunk meghatározott időszakokra lekérdezzük, de a könyvelésük nem történik meg, akkor a program a lekérdezett adatokat eltárolja és amennyiben a következő lekérdezéskor valamilyen okból kifolyólag nem érjük el az Online Számla rendszerét és bekapcsoljuk a Kapcsolat nélküli működést, akkor a program a már korábban ugyanerre az időszakra lekérdezett adatokat jeleníti meg a felületen.

Fordított áfát és egyenes áfát is tartalmazó bizonylatok megjelenítése a 65-ös bevallás M-es lapján

A Könyvelő program legújabb verziójában elérhetővé vált a Módosított számla/Eltérő számlaérték rögzítési felület fordított áfás beszerzési bizonylatok esetén is, abban az esetben, ha a rögzítendő bizonylat tartalmaz a fordított áfás tétel/tételek mellett egyenes adózású tételt is.
Ahhoz, hogy a fordított áfát és egyenes áfás tételt is tartalmazó bizonylatok esetén az adóalap és az áfa érték megfelelően jelenjen meg a 65-ös bevallás M-es lapján a felületen az eltérő számlaérték mezőket kell töltenünk.

Fordított áfás beszerzés + egyenes adózású tétel

Fordított áfás beszerzés rögzítése során, amennyiben egyenes adózású tételsort is szeretnénk rögzíteni, úgy a tétel rögzítése során ki kell venni a jelölőt a „Fordítottan adózó” rubrikából.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések