- Kulcs-Könyvelés Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ -

Verziótájékoztató, 2021. július – Kulcs-Könyvelés

Közzétette: Admin az alábbi csoportokban: Kettős könyvelés,Nincs kategorizálva,Verziótájékoztató

Kérjük, gondoljon a környezet védelmére,
mielőtt kinyomtatja ezt az oldalt.




Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2021. július 08.

Új funkció! NAV Online automatikus számla letöltés

A Könyvelő program legújabb verziójának telepítését követően a NAV Online Számlaimport modulba automatikusan letöltésre és eltárolásra kerülnek az Online Számla rendszerben megtalálható bizonylatok. Amennyiben technikai okokból ideiglenesen megszűnik az internetkapcsolat a számítógépünkön vagy esetleg az Online Számla rendszere karbantartási munkák miatt nem elérhető, úgy a NAV Online Számlaimport modul Kapcsolat nélküli üzemmódjával a korábban a program által letöltött adatokból tudjuk folytatni a bizonylataink könyvelését.

A szoftver Karbantartás/NAV Online automatikus számla letöltés beállítás menüpontjában megjelölhetjük, hogy az automatikus számla letöltés mely könyvelt cég, illetve adatbázis év esetén fusson le a háttérben. A funkciót csak a Könyvelő program Rendszergazda felhasználója éri el.
Fontos! A számla letöltés mindig az adott naptári naphoz képest visszamenőlegesen 3 havi számlaadatot tölt le és tárol el az adatbázisban. Az automatikus letöltés 3 óránként fut le. Annak érdekében, hogy az adatbázisok mérete ne növekedjen meg drasztikusan a 120 napnál régebbi bizonylatok törlődnek a technikai tárolási helyükről.

NAV Online automatikus számla letöltés beállítás [1]

A számlák letöltését egy szolgáltatás végzi, melynek a Windows Szolgáltatások menüpontjában futó állapotban kell lennie.

Kulcs-Soft KOBAK - Szolgáltatások [2]

Az automatikus letöltés akadálytalan működéséhez az alábbiakat át kell engedni a tűzfalon/vírusirtón:

  • https://api.onlineszamla.nav.gov.hu – 84.206.52.73 HTTPS: 443-as port
  • http://www.kulcs-soft.hu – 104.20.106.122 HTTP: 80-as port

A Rendszerigény az alábbi bejegyzésben kerül részletezésre:
https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/3932/rendszerigeny-minden-kulcs-soft-program [3]

A Könyvelő program Karbantartás/Számlák importja a NAV Online rendszerből menüpontjában lehetőségünk van bejelölni, hogy a modult Kapcsolat nélküli módban szeretnénk használni, amennyiben Online Számla rendszerét valamilyen technikai probléma miatt nem érjük el.

Kapcsolat nélküli működés [4]

Ha az automatikus letöltést nem szeretnénk használni az adott cégben, úgy a Kapcsolat nélküli működés használata során a bizonylatok nem fognak megjelenni a felületen automatikusan. Ebben az esetben, ha a bizonylatokat előre egy-egy általunk meghatározott időszakokra lekérdezzük, de a könyvelésük nem történik meg, akkor a program a lekérdezett adatokat eltárolja és amennyiben a következő lekérdezéskor valamilyen okból kifolyólag nem érjük el az Online Számla rendszerét és bekapcsoljuk a Kapcsolat nélküli működést, akkor a program a már korábban ugyanerre az időszakra lekérdezett adatokat jeleníti meg a felületen.

Fordított áfát és egyenes áfát is tartalmazó bizonylatok megjelenítése a 65-ös bevallás M-es lapján

A Könyvelő program legújabb verziójában elérhetővé vált a Módosított számla/Eltérő számlaérték rögzítési felület fordított áfás beszerzési bizonylatok esetén is, abban az esetben, ha a rögzítendő bizonylat tartalmaz a fordított áfás tétel/tételek mellett egyenes adózású tételt is.
Ahhoz, hogy a fordított áfát és egyenes áfás tételt is tartalmazó bizonylatok esetén az adóalap és az áfa érték megfelelően jelenjen meg a 65-ös bevallás M-es lapján a felületen az eltérő számlaérték mezőket kell töltenünk.

Fordított áfás beszerzés + egyenes adózású tétel [5]

Fordított áfás beszerzés rögzítése során, amennyiben egyenes adózású tételsort is szeretnénk rögzíteni, úgy a tétel rögzítése során ki kell venni a jelölőt a „Fordítottan adózó” rubrikából.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


A cikk a Kulcs-Könyvelés Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ Tudásbázisban olvasható.

A cikk elérhető az https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/22984/uj-verzio-2021-julius-kulcs-konyveles/ címen.

URLs in this post:

[1] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2021/06/NAV-Online-automatikus-számla-letöltés-beállítás.jpg

[2] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2021/06/Kulcs-Soft-KOBAK-Szolgáltatások.jpg

[3] https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/3932/rendszerigeny-minden-kulcs-soft-program : https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/3932/rendszerigeny-minden-kulcs-soft-program

[4] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2021/06/Kapcsolat-nélküli-működés.jpg

[5] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2021/06/Fordított-áfás-beszerzés-+-egyenes-adózású-tétel.jpg

Copyright © 2012 Könyveléshez kapcsolódó szoftverek. Minden jog fenntartva.