PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Adatbiztonsági, adatjogosultsági beállítások – Minden Kulcs-Soft program


Ha a könyveléshez használt számítógéphez rajtunk kívül más is hozzáfér, célszerű lehet különböző jogosultságú felhasználókat felvinni a szoftverbe, az illetéktelen hozzáférések elkerülése érdekében

Az Adatbiztonsági beállítások menüpont a Kulcs-Soft szoftverek Karbantartás menüjében található, ennek segítségével új felhasználókat vihetünk fel a programba és korlátozhatjuk is a különböző műveletekhez tartozó jogosultságaikat: adott felhasználó mely cég, mely évében, milyen műveleteket hajthat végre.

Elsőként vigyük fel a felhasználó nevét (a hozzá tartozó jelszóval) az Adatbiztonsági beállítások menüpontban az Új gombra kattintva. Következő lépésben az Engedélyek fülön adhatjuk meg, hogy mely cég, mely évében, milyen műveleteket hajthat végre a rögzített felhasználó. Adjuk meg a kezelni kívánt céget és évet, majd a műveleteket tartalmazó listában vegyük ki a pipát a letiltani kívánt műveletek jelölőnégyzeteiből.

Ezen a panelen adhatjuk meg az új felhasználók neveit, a neveikhez tartozó jelszavakat, valamint a fiók lejáratának dátumát, ha szeretnénk ilyet beállítani
1. kép, összesen: 2.

Ezen a panelen adhatjuk meg az új felhasználók neveit, a neveikhez tartozó jelszavakat, valamint a fiók lejáratának dátumát, ha szeretnénk ilyet beállítani

A jobb egérgomb használatával nyílik lehetőség a teljes kijelölés eltávolítására, valamint a kijelölés megfordítására is.

Az új felhasználó létrehozásakor a jogosultság beállításokat egy már meglévő felhasználó beállításaiból is lehetőség van másolni.

Új felhasználó jogosultságinak másolása egy már meglévő felhasználónál beállítottak alapján

Megjegyzés: Új felhasználók felvitelét és a jogosultságok kiosztását a Rendszergazda végezheti, melyből kizárólag egy lehet a programban.

Problémába ütközött?
A megoldási javaslatok megtekintéséhez kattintson ide.



Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések