LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Lomtár használata – Tárgyi eszköz program


Törölt eszközeink automatikusan a szoftver lomtárába kerülnek. Innen visszaállíthatjuk véletlenül törölt eszközeinket, vagy véglegesen el is távolíthatjuk őket.

Törölt eszközeinket a Nyilvántartás menü / Eszközök listából kérhetjük le, az alábbiak szerint:

» Ha a szoftverben aktiváltuk a szűrőablak megjelenítését az eszközlista hívásakor, a megjelenő szűrőképernyőn aktiválhatjuk a törölt eszközök megjelenítését:

szuro_torolt

» Ha nem aktiváltuk a szűrőképernyő azonnali megjelenését, kérjük le a eszközlistát, majd a szűrőképernyő megjelenítéséhez használjuk az F4-es funkcióbillentyűt, vagy a Lista szűrése ikont. Pipáljuk be a törölt eszközök előtti jelölőnégyzetet, majd kattintsunk az OK gombra.
» A jelölőnégyzetnek háromféle állapota lehet:

inaktív a funkció, ekkor nem jelennek meg a törölt eszközök,
meghatározatlan, ha így használjuk a jelölőnégyzetet, minden eszközünk megjelenik, attól függetlenül, hogy törölt-e vagy sem,
aktív a funkció, ekkor csak a törölt eszközök jelennek meg.

A lista lekérdezése után törölt eszközeink a tulajdonságoknál beállított színezéssel, alapértelmezésben piros árnyalatú sorokban jelennek meg.

Visszaállításhoz: kattintsunk a véletlenül törölt eszközre, majd használjuk a Törölt tétel visszaállítása ikont vagy a CTRL + R billentyűkombinációt.

Végleges törléshez: kattintsunk a véglegesen törölni kívánt eszközre, majd használjuk az Eszköz törlése ikont vagy a [Delete] billentyűt.

Ha a törölt eszközt újra fel szeretnénk vinni az állományba (és ezzel együtt a törölt nyilvántartási számot újra fel szeretnénk használni), véglegesen is törölnünk kell az eszközt, mert a szoftver adott nyilvántartási számot csak egyszer enged rögzíteni.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések