LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

27%-os áfa-kulcs rögzítése – Könyvelő program


2012. január 1-én a 25%-os áfa kulcs 27%-ra változik, a 2009. évi XXXV. törvénnyel módosított 2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról alapján.

Light programváltozat (a 2011. decemberi verziótól kezdődően) automatikusan tartalmazza az új, 27%-os áfa kulcsot. Az új programverziót (termékszámának megadása) után weboldalunkról töltheti le. A programfrissítés telepítése előtt javasolt teljes adatmentést készíteni az állományról.

A Plusz programváltozatban az új áfa kulcsot kézzel is felvihetjük, a Beállítások / Törzskarbantartások menüpontban / a Bejövő és Kimenő áfa kulcsok oldalain. Az új áfakulcs rögzítéséhez kattintsunk az Új gombra, majd a megjelenő panelen adjuk meg az új áfa kulcs kódját (ide a következő üres kódot célszerű megadni), az új áfa kulcsot (27%), valamint az áfa kulcshoz tartozó megnevezéseket.

Áfa kulcsaink könyvelés közben felajánlott sorrendjét a ikonokkal módosíthatjuk. Ha előrébb szeretnénk sorolni egy áfa kulcsot, használjuk a ikont, hátrafelé soroláshoz pedig kattintsunk a ikonra. A beállítások véglegesítéséhez kattintsunk a Kilépés gombra.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések