PLUSZ programfunkció,Könyvelőcsomag LIGHT, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

SQL szerver átállás – MSDE 2000 frissítése SQL Szerver 2012-re – Minden Kulcs-Soft program


Ezen a lapon szakembereknek, rendszergazdáknak szóló információkat olvashat. Amennyiben szükséges, a programok eltávolításához / újratelepítéséhez kérje szakember segítségét!

Csak abban az esetben távolítsa el programjait a számítógépről, ha egy előzetes konzultáció alkalmával Szakemberünk ezt javasolta Önnek vagy az online Tudásbázisban talált erre vonatkozó információt, hogy az Önnél jelentkező problémát ilyen módon lehet kezelni. Felelőtlenül (esetlegesen részlegesen) eltávolított programokkal kapcsolatos károkért, adatveszteségért nem tudunk felelősséget vállalni.

Az SQL szerver frissítése előtt (nagyon fontos!) mindenképpen készítsen adatmentést minden Kulcs-Soft programjának teljes adatállományából. Célszerű lehet továbbá biztonsági másolatot készíteni az adatbázis-fájlokról.

Az adatmentés elkészítése után távolítsa el a még régi (7-es/8-as) SQL szervert használó Kulcs-Soft programot: ezt a Vezérlőpultban teheti meg, a Programok eltávolítása és törlése elemnél (Windows XP használata esetén), vagy a Programok és Szolgáltatásoknál (Windows 7 operációs rendszerben).

Az SQL szervert ne távolítsa el ebben a lépésben, csak a Kulcs-Soft szoftvereket.

Ezt követően töltse le a Kulcs-Soft weboldaláról a telepíteni kívánt szoftver utolsó verziójának teljes telepítőkészletét.

Távolítsa el a még régi (7-es/8-as) SQL szervert használó Kulcs-Soft programot: ezt a Vezérlőpultban teheti meg, a Programok eltávolítása és törlése elemnél (Windows XP használata esetén), vagy a Programok és Szolgáltatásoknál (Windows 7 operációs rendszerben)
1. kép, összesen: 2.

Távolítsa el a még régi (7-es/8-as) SQL szervert használó Kulcs-Soft programot: ezt a Vezérlőpultban teheti meg, a Programok eltávolítása és törlése elemnél (Windows XP használata esetén), vagy a Programok és Szolgáltatásoknál (Windows 7 operációs rendszerben)

A telepítés idejére a vírusirtó és tűzfal alkalmazásokat javasoljuk kikapcsolni. A telepítést követően a védelmi szoftverek – természetesen – újra aktiválhatók.

A sikeres újratelepítést követően egyszer indítsa el a programot. A szoftver üresen nem indítható, emiatt célszerű egy tetszőleges cégnevet felvinni a rendszerbe. Következő lépésként zárja be a programot és ezt követően már indíthatja a korábban mentett adatok visszatöltését. Az újratelepítést követő első visszatöltés alkalmával minden esetben célszerű aktiválni  az Újratelepítés utáni első visszatöltés opciót.

Figyelem!

7-es SQL szerverről készített adatmentés közvetlenül nem tölthető be 2012-s SQL szerverbe, az adatállományt – ilyen esetekben - konvertálni szükséges. A konvertálással kapcsolatosan Ügyfélszolgálatunk munkatársai adnak felvilágosítást, az 1/336-5324-es telefonszámon, vagy e-mailben, az ugyfelszolgalat@kulcs-soft.hu címen.

64 bites operációs rendszer használata esetén:

Az SQL szerver kézileg telepíthető, a 64 bites telepítőkészlet (SQLEXPR.EXE) letöltése után.

Információ

Ez a bejegyzés programunk LIGHT és PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára is tartalmaz hasznos információkat, minden Kulcs-Soft programra (kivéve: Kulcs-Bér) vonatkozóan.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések