PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Fejlesztési tartalék számítás új módszer szerint – Tárgyi eszköz program


Több Ügyfelünk kérésére új fejlesztési tartalék számítási módszert vezettünk be szoftverünkben, amely mellett a régebbi számítás továbbra is elérhető. A korábban rögzített tárgyi eszköz kartonokat – természetesen – nem érinti az adatbázisok frissítése, az új verzióban rögzített eszközök kartonjára viszont már az újfajta fejlesztési tartalék számítás kerül alapértelmezetten.

A korábbi számítási módszer szerint programunk a fejlesztési tartalék terhére számolta el az értékcsökkenést, így ennek értékét csak azon a napon vonta le az eszköz nettó értékéből, amikor az értékcsökkenések is elszámolásra kerültek (volna).

A korábbi számítási módszert ezen a kartonon tekintheti meg.

Ezzel szemben az új módszer már az aktiválás napján levonja az eszköz nettó értékéből a fejlesztési tartalék összegét, melynek következtében csökkenni fog a kifutási idő.

Tekintse meg a számítást ábrázoló tárgyi eszköz kartont.

A beállítás a Karbantartás menü / Beállítások menüpontban aktiválható, az Egyéb fülön:

fejltart_elszam

Ráaktiválás elszámolása fejlesztési tartalék terhére

A szoftver új verziójában a ráaktiválás is elszámolható fejlesztési tartalék terhére. Az ilyen típusú fejlesztési tartalékot nem az eszköz rögzítésekor kell megadni (mint a fenti esetben), hanem utólagosan rögzíthető, a Tranzakciók menüben / a Fejlesztési tartalék menüpont választása után. Utólagosan csak az aktiválás vagy a ráaktiválás napjára rögzíthető a tranzakció, maximálisan az aktiválás vagy ráaktiválás összegével.

Tekintse meg példakartonunkat.

Információ

Ez a bejegyzés programunk PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára tartalmaz hasznos információkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések