PLUSZ programfunkció,Könyvelőcsomag LIGHT, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Rendezett egyenleg felajánlása – Göngyölve vagy újraszámolva? – Házipénztár program


A szoftverben – számos egyéb más beállítási lehetőség mellett – azt is megadhatjuk, hogy a különböző listák lekérdezésekor göngyölve vagy újraszámolva jelenjen meg a rendezett egyenleg. Általánosságban elmondható, hogy biztonságosabb a szoftver használata, ha ezt az opciót göngyölten hagyjuk. Nézzük meg, mi a különbség a kétféle opció működése között!

Göngyölt számítás esetén: a rendezett egyenleg tartalmazza a lekért lista időszakát megelőző aktuális nyitó egyenleget (a pénztár január 1-ei nyitó egyenlegét is).

Újraszámolt lista lekérdezése esetén: a rendezett egyenlegben nem szerepel a lista időszakát megelőző aktuális nyitó egyenleg (és a pénztár január 1-ei nyitó egyenlege sem).

Olyan esetben kell erre a hibára gyanakodni, ha tudjuk, hogy a pénztárunknak pozitív egyenlege van, ennek ellenére a kinyomtatott listán negatív rendezett egyenleg jelenik meg. Tekintse meg a problémát bemutató példalistát! Ugyanez a lista göngyölt számítási módszerrel itt látható, a nyitó pénzkészletként beállított 30.000 Ft is beleszámít a rendezett egyenlegbe.

A listák lekérdezésekor megjelenő szűrőpaneleken beállítható, hogy a rendezett egyenleg göngyölten vagy újraszámolva jelenjen meg, alapértelmezésben mindig azt a beállítást hozza fel a szoftver, amit a Karbantartás menü / Beállítások menüpontjának / Működés fülén megadtunk:

A listák lekérdezésekor megjelenő szűrőpaneleken is beállítható, hogy göngyölve vagy újraszámolva szeretnénk lekérni a listákat:

Napi pénztárjelentés - Göngyölve vagy újraszámolva?
1. kép, összesen: 3.

Napi pénztárjelentés - Göngyölve vagy újraszámolva?

Információ

A programfunkció programunk LIGHT nem érthető el, ez a bejegyzés a szoftver PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára tartalmaz hasznos információkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések