LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Szűrési lehetőségek a kartonlistán – Könyvelő program


Kartonlistát a Listák / Kartonlista menüpontból nyomtathatunk.

Főkönyvi szám: ha üresen hagyjuk, a program az összes főkönyvi szám kartonját listázza, ha adott főkönyvi számhoz tartozó kartonokat szeretnénk listázni, adjuk meg a szükséges intervallumot (pl. 311-311-ig vagy 5-5-ig stb.).

Bizonylat dátuma: üres szűrés esetén a bizonylat dátumától függetlenül minden találatot meg fog jeleníteni a lista, ha adott nap vagy adott intervallum bizonylatainak kartonját szeretnénk nyomtatni, adjuk meg a szükséges időszakot (pl. 2012. 08. 01. – 2012. 08. 31-ig vagy 2012. 08. 31. – 2012. 08. 31-ig).

Bizonylatszám: ha üresen hagyjuk, a bizonylatszámtól függetlenül minden találatot megjelenít a lista, ha adott bizonylathoz tartozó kartonokat szeretnénk nyomtatni, adjuk meg a bizonylat számát (pl. 5678/2012).

Megjegyzés: üres szűrés esetén a megjegyzéstől függetlenül minden találatot meg fog jeleníteni a lista, ha adott megjegyzést tartalmazó kartonokat szeretnénk nyomtatni, adjuk meg a megjegyzést (pl. anyagköltség).

Összeg (Alap val.): üres szűrés esetén összegtől függetlenül minden találatot megjelenít a lista, ha adott összegű kartonokat szeretnénk nyomtatni, adjuk meg az alapvalutás összeget (pl. 0 Ft - 100.000 Ft-ig).

Ha meghatározott részleg-, és munkaszámokra szeretnénk szűrni a listánkat, pipáljuk be ezeket:

Kartonlistánkat részleg-, vagy munkaszám szerinti csoportosításban is lekérhetjük, egyidejűleg csak az egyik lehetőség választható.

Időszaki nyitóval: a beszűrt listán megjelenik az időszaki nyitó adat is, ekkor a lekérdezett dátum-tartomány előtti napon aktuális időszaki nyitó adat jelenik meg a listán.

Nyitóval: (időszaki nyitóval együttesen választható) – az érintett főkönyvi számokon, nyitó naplóban könyvelt adatok is megjelennek.

Számlaosztályonként új lap: a különböző számlaosztályok adatait új oldalon nyomtatja a program,

és kartononként új lap: (számlaosztályonként új lappal együtt választható) – a főkönyvi számok egyes alábontásaihoz tartozó adatok új oldalon jelennek meg.

Ellenszámlák megjelenítése: a kartonlistán nem csak a főszámla-adatok, hanem az ellenszámla-adatok is megjelennek.

Lista képernyőre: a nyomtatási kép megtekintéséhez válasszuk ezt a lehetőséget, a nyomtatási kép bal felső sarkában megjelenő Nyomtatás ikonnal indíthatjuk a nyomtatást,

Lista Excelbe: válasszuk ezt a lehetőséget, ha a könyvelési tételekhez tartozó partnereket is meg szeretnénk jeleníteni a kartonlistán.

Lista PDF-be: válasszuk ezt a lehetőséget, ha elektronikusan küldhető állományként szeretnénk nyomtatni az adatokat.

Ha a listát képernyőre kérjük, a nyomtatási kép jelenk meg automatikusan, Excel vagy PDF-fájlba történő nyomtatás esetén a szoftver felkínálja az elkészült dokumentumok automatikus megnyitását.

A kartonlista azokat a tételeket jeleníti meg, amelyek a beállított szűrési feltételek mindegyikének megfelelnek. Ha a szűrés eredményeképpen azt az üzenetet kapjuk, hogy Nincs a szűrésnek megfelelő adat, lazítsunk a szűrési feltételeken.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések