PLUSZ programfunkció, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Elszámolási időszakos számlák feladása – Adatátadó rendszer


A Kulcs-Készlet vagy Kulcs-Számla programban rögzített elszámolási időszakos számlák az Adatátadó rendszer segítségével feladhatók a könyvelés felé.

A számlázó programban rögzített számlákat (így az elszámolási időszakos számlákat is) adott időszak (pl. hónap, negyedév stb.) végén célszerű feladni a könyvelésbe. A számlázó program Karbantartás menüjéből válassza az Adatátadó rendszer futtatása menüpontot.

Válassza a Kulcs-Készlet (vagy a Kulcs-Számla) felad Kulcs-Könyvelésnek opciót. A Tovább » gomb megnyomása után adja meg, hogy a Készlet/Számlázó program mely cégéből / évéből szeretné feladni az adatokat, majd szintén a Tovább » gombra történő kattintás után adja meg, hogy a Könyvelő program mely cégébe/évébe szeretné feladni tételeit.

Újabb Tovább » gombra történő kattintás után adhatja meg azokat a szűrőfeltételeket, amelyeknek meg kell felelniük a feladandó tételeknek. A program arra biztosít lehetőséget, hogy számla-típusra, a bizonylat keltezési és/vagy teljesítési dátumára, a bizonylat iktatószámára, valutanemére és/vagy a bizonylaton szereplő fizetési módra szűrjön. A program alapértelmezett beállításai alapján a korábban feladott tételek kihagyásra kerülnek, de Ön ezt felülbírálhatja a Korábbi feladott tételek opció kikapcsolásával. Szintén alapértelmezett beállítás a Ki nem nyomtatott gépi számlák kihagyása, de Ön – természetesen – ezt is felülbírálhatja, ha kikapcsolja ezt az opciót.

Válasszuk a Kulcs-Készlet (vagy a Kulcs-Számla) felad Kulcs-Könyvelésnek opciót
1. kép, összesen: 10.

Válasszuk a Kulcs-Készlet (vagy a Kulcs-Számla) felad Kulcs-Könyvelésnek opciót

Hiányos főkönyvi beállítás esetén az Adatátadó rendszer hibaüzenetet adhat:

Az elszámolási időszakos számlák átvezető főkönyvi száma nem állapítható meg automatikusan.

Ilyen esetben adja meg a szükséges átvezetési számlát a Könyvelő programban, kattintson a Frissítés ikonra, majd a helyettesítő adat sorba válassza be az újként felvitt adatot.

Válassza ki a készpénzes tételek feladási helyét, majd nyomja meg az Indítás gombot
1. kép, összesen: 5.

Válassza ki a készpénzes tételek feladási helyét, majd nyomja meg az Indítás gombot

A példában szereplő tételek feladási listáját ide kattintva tekintheti meg, a feladott tételek könyvelési tulajdonságait pedig itt láthatja.

Az adatátadási ellenőrzés során előforduló figyelmeztetésekről, valamint azok jelentéseiről bővebben itt olvashat.

Figyelem!

Az átadott elszámolási időszakos számlák a Könyvelő programban nem módosíthatóak. Kézi rögzítést javaslunk olyan esetekben, ha a számlázó program áfa-kulcsai között nem található az az áfa-kulcs, amellyel könyvelni szeretné a folyamatos teljesítésű számlát.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések