PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

(Készlet és Számla vagy) Számlázó program beállítása Egyszeres könyvelő programba történő feladáshoz – Adatátadó rendszer


A (Készlet és Számla vagy) Számlázó (PLUSZ) programban rögzített számláit feladhatja az Egyszeres könyvelő programba. Ehhez elsőként a Számlázó programot kell az adatátadásra előkészíteni, annak megfelelően beállítani. A (Készlet és Számla vagy) Számlázó programban elsőként a Karbantartás menü / Beállítások menüpontjában, az Adatátadó rendszer fülön állíthatja be a program Egyszeres könyvelő programmal való kapcsolatát.

Fontos információ!

A bejegyzésben tárgyalt beállításokat a számlák kiállítása előtt kell aktiválni. Ha a beállítások aktiválása nem történt meg, az adatátadási folyamat során lesz lehetősége kiválasztani, hogy az Egyszeres könyvelő program mely oszlopaiba szeretné könyvelni a számlaadatokat. Utólagos beállítás esetén a beállítást követően kiállítandó számlák már tartalmazni fogják az átadási tulajdonságokat.

Következő lépésként a Karbantartás menü / Oszlopok átvétele Kulcs-Egyszeresből menüpontjában kellene ellenőriznie, hogy a (Készlet és Számla vagy) Számlázó programban szerepelnek-e az Egyszeres könyvelő program oszlopai. Abban az esetben, ha nem szerepelnek, a Művelet menü / Importálás menüponttal húzhatja be az oszlopokat a programba. Az importálás során megadhatja, hogy mely Kulcs-Egyszeresben kezelt cégből / évből kívánja átvenni a törzsadatokat, majd kattintson az Indítás gombra.

Választhat alapértelmezett oszlopokat is (például akkor, ha a számlázós gépen nem használja az Egyszeres könyvelő programot vagy annak törzsadatai még nincsenek feltöltve), ebben az esetben a Műveletek menü / Alapértelmezett » menüpontban azt kell megadnia, hogy naplófőkönyvi, pénztárkönyvi, társasház- vagy alapítvány könyvelési oszlopokkal szeretné a programot feltölteni.

A (Készlet és Számla vagy) Számlázó program helyes beállítása után tapasztalni fogja, hogy a termékekhez megadhatóak ezek az oszlopok.

A (Készlet és Számla vagy) Számlázó programban a Karbantartás menü / Beállítások menüpontjában, az Adatátadó rendszer fülön állíthatja be a program Egyszeres könyvelő programmal való kapcsolatát
1. kép, összesen: 9.

A (Készlet és Számla vagy) Számlázó programban a Karbantartás menü / Beállítások menüpontjában, az Adatátadó rendszer fülön állíthatja be a program Egyszeres könyvelő programmal való kapcsolatát

Az adatátadási folyamatot a Karbantartás menü / Adatátadó rendszer futtatása menüponttal indíthatja el. Az adatátadási ellenőrzés során előforduló figyelmeztetésekről, valamint azok jelentéseiről bővebben itt olvashat, a feladás menetéről pedig ezen az oldalon talál bővebb információt.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések