Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2023. szeptember – Egyszeres program


Megjelent!

Kulcs-Egyszeres frissítés

2023. szeptember 25.


Új funkció! – Törzsadatok tömeges törlése

Az évnyitások és a törzsadatok egyeztetése során előfordulhat, hogy bizonyos törzsadataink felduzzadnak, és szükségessé válik a törzsadatok törlése az Egyszeres programban. Ahhoz, hogy ez a műveletet minél egyszerűbben, gyorsabban és hatékonyabban el lehessen végezni a programunk legújabb verziójával tömegesen is törölhetőek ezek az adatok.

A Törzsek/Egyéb törzsek menüponton belül a részlegszám, a munkaszám és a szövegek törzsadatokat lehet tömegesen törölni. A kijelölés a Shift+Egér, vagy a Space segítségével valósítható meg.

Törzsadatok tömeges törlése - Kulcs-Egyszeres

Olyan adatokat nem lehet törölni, amelyekre már történt hivatkozás bármilyen könyvelés tételben (kivéve a szöveg esetében).  Ha ilyet észlel a program, akkor erről figyelmeztető üzenetet küld:

Törzsadatok tömeges törlése, figyelmezetető üzenet - Kulcs-Egyszeres

 

Időszak felajánlásának beállíthatósága

A Karbantartás/Beállítások/Felhasználófüggő beállítások/Kezelés menüpontban elérhetővé vált az Időszakok felajánlásának beállítási lehetősége.

A beállítás alapján a listák lekérdezésekor a dátum felajánlás Rendszerdátum vagy Cégválasztás szerint történik. A Cégválasztás opció kiválasztása akkor célszerű, ha korábbi adatbázis években (pl.: 2021 vagy 2022) gyakran kell lekérdezéseket végezni, így a funkció segítségével a listákon a felajánlott dátum mindig az adott adatbázis év szerinti.

Időszak felajánlása

Bekapcsolható figyelmeztető üzenet: Ügyfél kiválasztásának elmulasztása

Az Egyszeres programban nem kötelezően kitöltendő az Ügyfél mező a könyvelési ablakban, de ha számla rögzítés történik, akkor fontos, hogy az Ügyfél mező kitöltése megtörténjen. Ezért a program új verziójában már bejelölhető a Karbantartás/Beállítások/Felhasználófüggő beállítások/Kezelés menüpontban a „Bizonylat rögzítésekor figyelmeztet, ha nincs kiválasztva az ügyfél.” opció, mellyel a program figyelmeztetést küld az ügyfél mező kitöltésének elmulasztásakor.

Az Ügyyfél nem került megadásra üzenet

NAV Online Számlaimporter – Technikai felhasználó státusza

NAV Online Számlaimporter modul használatához az Online Számla felületén generált technikai felhasználó megadására van szükség. Elképzelhető, hogy a megadott felhasználó adataiban a későbbiekben módosítás történik a NAV felületén pl.: megváltoztatásra kerül a jogosultsága vagy jelszava.

Korábban ezekben az esetekben az Egyszeres programon belül nem volt látható, hogy mi okozza pontosan az adatok lekérdezésének sikertelenségét. Az Egyszeres program új verziójában a Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/NAV számlaimport menüpontban látható, ha a felhasználó státusza nem megfelelő.

Technikai felhasználó státusza - Egyszeres

A felhasználó státuszának ellenőrzését a Kulcs-Soft KOBAK szolgáltatás végzi, így fontos, hogy a Karbantartás/NAV Online automatikus számla letöltés funkció beállításra kerüljön az adott cégre vonatkozólag.

NAV Online Számlaimporter – 35 napos lekérdezési limit megszüntetése

A Kulcs-Egyszeres legújabb verziójával a NAV Online Számlaimporter modulban a számla kelte idő intervallumban 35 napnál nagyobb időszak is beállítható. A működés online és offline működés mellett is elérhető.

35 napnál hosszabb időszak NAV Online Számlaimport - Egyszeres

Új funkció! – NAV Online Számlaimporter – Kifizetés dátumának megadása

A NAV Online Számlaimporter felületét, Ügyfeleink kérésére egy új oszloppal, a Kifizetés dátuma oszloppal bővítettük, a mező szabadon szerkeszthető. Ha a kifizetés dátuma töltésre kerül, akkor a számla Bizonylatként rögzül, kifizetés dátum hiányában pedig Ki nem fizetett bizonylatként rögzül.
A kifizetés dátuma mező Bizonylatcsoportok használta esetén nem tölthető.

NAV Online Számlaimport - Kifizetés dátumának megadása

Új funkció! – NAV Online Számlaimporter – Több bizonylat kijelölése egy lépésben

A NAV Online Számlaimporter felületén a bizonylatokat már a CTRL + Egér kattintással vagy a SHIFT + Egér kattintással is ki lehet jelölni.

A kijelölést követően jobb egérgombos kattintással érhetők el a megszokott menüpontok:

Csoportos kijelölés NAV Online Számlaimport - Egyszeres


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések