Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2023. július – Tárgyi program


Megjelent!

Kulcs-Tárgyi frissítés

2023. július 31.

verziótájékoztató

Új funkció! Eseménynaplózás

Elérhetővé vált az Eseménynaplózás lehetősége a Kulcs-Tárgyi szoftverben. Az eseménynapló segítségével részletes információk kérdezhetők le a programban elvégzett műveletekkel kapcsolatban.  A funkció csak Kulcs-Tárgyi Plusz verziót használó Ügyfeleink részére elérhető.

Az eseménynapló beállításához a Karbantartás/Eseménynapló megtekintése menüpontra kell kattintani, ahol először egy szűrőablak jelenik meg, melyet az Ok gomb megnyomásával be kell zárni ahhoz, hogy megjelenjen az Eseménynapló felülete. Az így megjelenő panelen az Egyéb/Beállítások menüpontra vagy a Eseményynaplózás beállításai ikon ikonra kattintva érhetjük el az Eseménynaplózás beállításait. A felugró ablakban jelölhető be, hogy mely műveleteket naplózza a program, a kék színű sorok rendszereseményeket jelölnek.

Eseményynaplózás beállításai

A beállítást követően a szoftver naplózza az elvégzett műveleteket, melyek megtekintésére a Karbantartás/Eseménynapló megtekintése menüpontban van lehetőség.

Eseménynapló megtekintése

Új funkció! Tömeges selejtezés/kivezetés – Nettó értékkel nem rendelkező eszközökre történő szűrés

A Tömeges selejtezés és Tömeges kivezetés menüpontok egy új szűrőfeltétellel bővültek, melynek segítségével – egy adott szűrésen belül – a nettó értékkel nem rendelkező eszközök egyszerre selejtezhetők/kivezethetők.

A Tömeges tranzakció kiválasztását követően a szokásos szűrőablakban megadható, hogy az eszközök mely halmazában szeretnénk selejtezést vagy kivezetést végezni, majd megnyílik a tranzakció rögzítésének ablaka.

Az ablakban meg kell adni a selejtezés/kivezetés dátumát, majd pedig, ha a nettó értékkel nem rendelkező eszközeink közül szeretnénk válogatni, úgy be kell jelölnünk a „A selejtezés/kivezetés időpontjában nettó értékkel rendelkező eszközök elrejtése” opciót. A funkció bejelölése hatására elindul egy újabb szűrési folyamat, melynek során a korábban legyűjtött eszközök közül elrejtésre kerülnek a nettó értékkel rendelkező eszközök, így csak azon eszközök maradnak a listában, melyek nettó értéke a kivezetés/selejtezés dátumával nulla. A dátum mező a funkció bejelölését követően inaktívvá válik.

Tömeges selejtezés ablak

A nettó értékkel rendelkező eszközök elrejtése – az eszközök számától függően – több percet is igénybe vehet, mellyel kapcsoltban figyelmeztető üzenet érkezik:

Figyelmeztető üzenet

Hibajavítások

A júliusi verzióban az alábbi problémák kerültek elhárításra:

  1. A maradvány érték összege nem jelent meg megfelelően bizonyos listákon, amennyiben a maradványérték eltért az eszköz beszerzésekor rögzített maradvány értéktől, azaz időközben maradványérték változás történt.
  2. Azon eszköz esetén hibás adatot mutatott az Értékcsökkenési lista, mely 100%-os fejlesztési tartalékkal került lerögzítésre, illetve átvezetés tranzakcióval is érintett.
  3. A program jobb alsó sarkában megjelenő beúszót nem lehetett bezárni.
  4. Ha kisértékű eszköz esetén az átvezetés és a selejtezés tranzakció napja megegyezett, akkor a kartonra egy plusz nullás sor is került.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések